Đukanović: Napravljeni ozbiljni iskoraci u unapređenju izbornog zakonodavstva

"Zahvaljujući takvoj saradnji Crna Gora je uspješno savladavala reformske izazove u oblasti vladavine prava, parlamentarne demokratije, bezbjednosti i u drugim sferama, u okviru tri dimenzije OEBS"
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Mariz Davije, Foto: DPS
Milo Đukanović, Mariz Davije, Foto: DPS
Ažurirano: 01.06.2017. 17:06h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović zadovoljan je saradnjom koju Crna Gora ima sa Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) od obnove državne nezavisnosti Crne Gore, ali i u periodu prije 21. maja 2006. godine, saopšteno je danas iz DPS.

Đukanović je danas razgovarao sa ambasadorkom Mariz Davije, šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori.

"Zahvaljujući takvoj saradnji Crna Gora je uspješno savladavala reformske izazove u oblasti vladavine prava, parlamentarne demokratije, bezbjednosti i u drugim sferama, u okviru tri dimenzije OEBS. On je naglasio da su napravljeni ozbiljni iskoraci u unapređenju izbornog zakonodavstva i realizaciji izbornih praksi, što je doprinjelo da Crna Gora ostvari veoma značajan napredak u integracionim procesima i njenom ukupnom demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju", kazao je Đukanović.

Iz DPS je saopšteno da je Davije ukazala na značaj posvećenosti svih struktura društva sprovođenju reformi, čiji je cilj dalji demokratski i ekonomski razvoj države, i izrazila punu podršku Crnoj Gori u ostvarivanju njenih strateških nacionalnih ciljeva.

Bonus video: