(NE)POŽELJNI U RUSIJI

Zaharova: Građani CG neka pitaju konzulat o odbijanju viza

"Oni koji žele da putuju u Rusiju u obavezi su da se ponašaju u skladu sa zakonom i obrate ruskoj diplomatskoj misiji, odnosno konzulatima sa zahtjevom...", rekla je Zaharova
61 pregleda 25 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Screenshot (YouTube)
Marija Zaharova, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.06.2017. 16:26h

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da bi građani Crne Gore, koji žele da uđu u Rusiju, trebalo da se obrate konzularnim predstavništvima za dobijanje vize.

To je, kako je rekla Zaharova, jedini način da se dobiju prave informacije da li će im biti dozvoljeno da uđu u Rusiju ili ne.

"Kada se radi o Crnoj Gori, mnogo toga je rečeno o tom pitanju, a pojavile su se i informacije kome je zabranjen ulazak u Rusiju. Oni koji žele da putuju u Rusiju u obavezi su da se ponašaju u skladu sa zakonom i obrate ruskoj diplomatskoj misiji, odnosno konzulatima sa zahtjevom. Tokom vizne procedure, pojasniće se da li mogu da uđu ili ne", rekla je Zaharova, prenosi Tas.

Prema njenim riječima, curenje informacija, spekulacije i saopštenja ništa ne znače, jer bi građani trebalo da se obrate konzulatu za odobravanje ulaska.

Poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković deportovan je 29. maja sa moskovskog aerodroma Domodedovo. Vukoviću bio je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na sankcije EU protiv Moskve kojima se Crna Gora priključila, izjavila je tada Zaharova.

.

Preporučujemo za Vas