NEPOTPISANO SAOPŠTENJE

DPS oštro po Rusiji: Nemojte se čuditi ako uzvratimo istom mjerom, pokazali ste koliko ste slabi

"Naš poslanik Vuković je doživio neprijatnost na pragu „bratske“ Rusije, ali je ona ovakvim odnosom ponizila samu sebe."
56 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 30.05.2017. 17:23h

Zadržavanje na aerodromu u Moskvi i deportovanje poslanika Demokratske partije socijalista Miodraga Vukovića, bez ikakvog obrazloženja i prethodnog upozorenja, kao i uslovi u kojima se sve to događalo, ne služe na čast jednoj velikoj državi, koju Crna Gora smatra vjekovnim prijateljem, ocjenili su iz DPS. 

DPS u nepotpisanom saopštenju konstatuje da je "ovim nedostojanstvenim činom samo potvrđeno ono što odavno znamo – da iza neprimjerenog i nedostojnog miješanja Rusije u naše unutrašnje stvari stoji njena zvanična politika"

"Naš poslanik Vuković je doživio neprijatnost na pragu „bratske“ Rusije, ali je ona ovakvim odnosom ponizila samu sebe. I pokazala cijelom svijetu koliko je ustvari slaba, kad se tako siledžijski može odnositi prema jednoj maloj zemlji, tradicionalnom prijatelju, čija je sva krivica u tome što je odlučna da sama bira svoj put u budućnost. Crna Gora sve što radi radi javno, za razliku od Moskve. Kao što se iz principijelnih razloga javno priključila sankcijama EU protiv Rusije, jer je zemlja kandidat za članstvo. Očekivali smo da će u Moskvi biti mudrosti da se njeguju odnosi makar na određenim nivoima, u obostranom interesu", navode iz DPS.

U DPS smatraju da "ovakvi potezi velike nuklearne sile, koja se iživljava na prizeman način na svojoj teritoriji nad crnogorskim poslanikom narušenog zdravlja, pokazuje da je Moskva zaista u problemu. Ili da smo mi u Crnoj Gori u velikoj zabludi..."

"Neka se ne čude ako mi budemo povlačili slične poteze. A spisak onih iz Rusije koji se neprijateljski, što javno što tajno, odnose prema Crnoj Gori, mnogo je širi od onog zvaničnog EU. Jasno je da ovakav potez zvanične Moskve predstavlja samo još jedan vid odmazde prema Crnoj Gori, i prema ljudima koji slijede državnu politiku svoje zemlje. Drugo objašnjenje teško da čak i Moskva može pronuditi. Na drugoj strani, javno se demonstrira da su najžešći protivnici Crne Gore iz Crne Gore na nedeljnom nivou gosti na nekoj od najviših tamošnjih zvaničnih adresa. Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Slaven Radunović i svi drugi koji su za šaku ruskih dolara spremni da izdaju sopstvenu državu, tamo su dobrodošli, uz javne talambase. Ipak, ne može ih oprati ni Marija Zaharova. Neće dugo proči, vrijeme će pokazati da je u velikoj zabludi bila velika Rusija, a ne mi", zaključuju iz DPS.

Preporučujemo za Vas