Novi udžbenici imaju drugačije korice

Besplatne udžbenike ove godine će dobiti đaci prvaci iz Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja i Cetinja
368 pregleda 5 komentar(a)
Zavod za udžbenike, Foto: Luka Zeković
Zavod za udžbenike, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.08.2018. 05:15h

Roditelji koji budu kupovali udžbenike za đake prepoznaće nove knjige po drugačijim koricama, rekao je odgovorni urednik Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava Lazo Leković.

On je najavio da će od ponedjeljka 27.avgusta u knjižarama moći da se kupe knjige za narednu školsku godinu i objasnio da je 60-ak novih kompleta.

Novi kompleti udžbenika u knjižarama Zavoda za prvake koštaće 43,10 eura, za drugi razred 50,80, za treći 47,70, a za četvrti razred 59,60 eura.

Knjige za đake petog razreda koštaće 67 eura, za šestog 68,30, sedmog i osmog 94,20, a za devet razred za komplet će trebati izdvojiti 88,20 eura.

Leković je objasnio da se dio udžbenika mijenja zbog izmjena u programu koje je usvojio Nacionalni savjet, te da su oni bili u obavezi da se tome prilagode.

On je u izjavi za javnost rekao da je veliko interesovanje roditelja i javnosti, posebno za to koje su nove knjige štampane. “Oni koji su promijenjeni biće prepoznatljivi po novim koricama”, objasnio je.

Leković je kazao da će nakon distribucije knjiga školama, kompeti biti proslijeđeni i socijalno ugroženim porodicama po dogovoru sa ministarstvima prosvjete i rada i socijalnog staranja, što je uobičajena praksa svake godine.

U Opštini Berane će i ove godine za đake svih razreda osnovne škole obezbijediti udžbenike, dok će u Herceg Novom knjige od ove godine biti besplatne za učenike prvog, drugog i trećega razreda.

Besplatne udžbenike ove godine će dobiti đaci prvaci iz glavnog grada, Nikšića, Bijelog Polja i Cetinja.

Polovni udžbenici se mogu kupiti u Hercegovačkoj ulici u centru Podgorice.

Bonus video: