Danilović poručio Bogdanoviću: Nisam tražio ničije savjete

Inicijativa ne služi za pranje neuspjeha na izborima u Herceg Novom
53 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2017. 05:54h

Funkcioner Demosa Goran Danilović okarakterisao je uvredljivim komentar poslanika Demokrata Borisa Bogdanovića da ne vjeruje njegovim inicijativama za ponavljanje izbora.

“Razumio sam da nikada ne bi potpisali moj predlog i to je dosta za odgovor. Pokušaj vrijeđanja, međutim, pokušaj da mi se pridikuje i morališe osrednje je žalostan. Prezirem moralno čistunstvo bez pokrića, a savjete od onih kojima ih nisam tražio odbacujem i ne prihvatam”, kazao je on.

Danilović je ranije predložio da svih 39 opozicioniih poslanika potpišu jedinstven zahtjev za ponavljanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim i lokalnim te da, ukoliko on ne bude uslišen, bojkotuju sve izbore. Bogdanović je odgovorio da za tim nema potrebe, jer su uslovi opozicije jasni, ali i da ne vjeruje inicijativi koja “podstiče opozicioni sukob”.

“Bogdanović zna da ako opozicija uredno izlazi na lokalne izbore i sprema kandidate za predsjedničke, onda javno vara ljude. Nema saradnje sa DPS-om, ali ima pristajanja na njihove izbore i njihove biračke spiskove”, ocijenio je Danilović.

Bogdanović je opozicionom kolegi spočitao i rezultate iz Vlade izbornog povjerenja, koja je postojala pet mjeseci uoči parlamentarnih izbora a u kojoj su učestvovali Demos, Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA.

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja tvrdi da su svjedoci tih rezultata upravo Demokrate, jer je sa njima imao veoma dobru saradnju. Komentarišući Boganovićeve tvrdnje da su izbori u primorskim opštinama pokazali čije su inicijative uspješnije, Danilović je kazao da ne pokušava inicijativom da opravda neuspjeh Demosa u Novom.

“I nema tu nikakvog pranja od izbornog neuspjeha u Novom. Bogdanoviću se neću pravdati kao što nije ni on meni kada prije samo sedam mjeseci nije uspio ni da prijavi listu u Andrijevici”, kazao je Danilović.

Bonus video: