LP: Hapšenje Vukovića skandalozno

Kako navode iz Liberalne partije, različit tretman i odnos prema crnogorskim narodnim poslanicima koji su se našli u Rusiji ovih dana, jasno šalje poruku da se simpatišu određeni politički projekti i izaziva politička nestabilnost u Crnoj Gori
5 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 29.05.2017. 14:44h

Hapšenje i deportovanje crnogorskog poslanika Miodraga Miška Vukovića je skandalozno, poručeno je iz Liberalne partije (LP) i ocijenjeno da je očigledno da Rusija više i ne skriva svoje miješanje u unutrašnju politiku Crne Gore.

Iz LP su osudili hapšenje i deportaciju Vukovića, koji je jutros vraćen u Crnu Goru nakon što je u nedjelju veče zadržan na moskovskom aerodromu kao persona non grata i nije mu dozvoljeno da nastavi put do Minska.

„Izgleda da se zvanična politika Moskve nije puno promijenila od 1948. godine kada su autokratskim metodama pokušavali da prave čistke u tadašnjoj našoj državi. Očito da Rusija više i ne skriva svoje miješanje u unutrašnju politiku Crne Gore“, saopšteno je iz LP.

Kako navode, različit tretman i odnos prema crnogorskim narodnim poslanicima koji su se našli u Rusiji ovih dana, jasno šalje poruku da se simpatišu određeni politički projekti i izaziva politička nestabilnost u Crnoj Gori.

„Pitanje je da li zvanična Moskva smatra svih 46 poslanika koji podržavaju evroatlantski put Crne Gore i predstavljaju ogroman broj građana, nepoželjnima na svojoj teritoriji“, rekli su iz LP.

U toj partiji smatraju da Ministarstvo vanjskih poslova, pored protestne note, mora hitno pozvati ambasadora Ruske federacije u Podgorici „koji mora razriješiti i obrazložiti i zvaničnim organima i javnosti Crne Gore ovakvo postupanje Rusije, kao i kršenje osnovnih diplomatskih procedura ali i ljudskih prava građana“.

Bonus video: