Kemp: Odnosi Velike Britanije i Crne Gore bolji nego ikada

Ambasadorka Kemp je istakla da Velika Britanija odlučno podržava crnogorski razvoj, reforme i ustavnu posvećenost evroatlantskim integracijama.
79 pregleda 4 komentar(a)
Elison Kemp, Foto: British Embassy Podgorica
Elison Kemp, Foto: British Embassy Podgorica
Ažurirano: 29.05.2017. 14:02h

Nova britanska ambasadorka, Elison Kemp, obratila se javnosti danas na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama ambasade i iskazala izuzetno zadovoljstvo imenovanjem na položaj petog ambasadora Velike Britanije u Crnoj Gori.

Ambasadorka Kemp se osvrnula na prošlonedjeljni razgovor sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem, na temu odnosa između Crne Gore i Velike Britanije, koji sežu u prošlost do međunarodnog priznanja Crne Gore 1878. godine.

"Ti odnosi su danas bolji nego ikada, a desetine hiljada britanskih turista godišnje posjete Crnu Goru," kazala je Kemp.

Takođe, ambasadorka Kemp je istakla da Velika Britanija odlučno podržava crnogorski razvoj, reforme i ustavnu posvećenost evroatlantskim integracijama.

"Velika Britanija, takođe, pozdravlja Crnu Goru kao najnovijeg člana NATO-a. Britanija i Crna Gora sarađuju na širokoj lepezi drugih pitanja, uključujući reformu pravosudnog sektora i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije," rekla je Kemp.

Ovom prilikom, ambasadorka je rekla i da će u toku svog mandata nastaviti da jača ove već čvrste veze, te da će predstavljati britanske vrijednosti i politiku i razmijenjivati iskustva sa Crnom Gorom.

Kao diplomata, ambasadorka Kemp je radila u Južnoj Aziji, Africi i na Bliskom istoku. Ovo je njen prvi put da boravi na ovim prostorima, ali je istakla da se "raduje što će upoznati Crnu Goru i nastaviti da uči crnogorski jezik."

Bonus video: