Abazović: Na žalost ukupnog crnogorskog stanovništva doktorirali smo nizbrdice

"Retorika pokreta URA nije svađalačka i senzacionalistička, već konkretna i argumentovana", rekao je Abazović
364 pregleda 1 komentar(a)
GP URA Danilovgrad, Foto: Građanski pokret URA
GP URA Danilovgrad, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 28.05.2017. 11:29h

U svojim izlaganjima ste ukazali da na svakom putu postoje nizbrdice i uzbrdice. Na žalost ukupnog crnogorskog stanovništva, te nizbrdice smo doktorirali, istakao je sinoć Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA na konvenciji danilovgradskog odbora te partije.

"Sada je, konačno, vrijeme da zajedničkim snagama krenemo naprijed, ka promjenama, ekonomskom razvoju i građanskom društvu. Retorika pokreta URA nije svađalačka i senzacionalistička, već konkretna i argumentovana. Zbog toga smo juče predstavili ekonomski program, pod nazivom "Posao za sve!“, koji smo ponudili svim građanima i političkim partijama na javnu raspravu. U pokretu URA ne leži sva pamet ovog svijeta, ali smo svjesni da imamo sjajne ljude, poštene i obrazovane kadrove, koji mogu ponuditi mnogo Crnoj Gori", ocijenio je Abazović.

Građanski pokret URA prezentovao je 26. maja nacrt ekonomskog programa koji sadrži 51 mjeru za ekonomski oporavak države.

Kako je saopšteno iz GP URA, sinoć je u prisustvu preko 60 delegata, izabran novi sastav danilovgradskog odbora te partije.

"Za predsjednika odbora izabran je Aleksandar Aco Šaranović, dok su potpredsjednici odbora Miladin Miko Simonović, odbornica Nada Ćeranić i Milivoje Mićo Jovović. Za članove odbora danilovgradske opštine izabrani su: mr Ranko Vuković, dr Miodrag Caro Pavličić, prof. Olivera Čukić, Miroslav Miro Mališić, Draško Brajović, Slobodan Bobo Trebješanin, Radomir Njaka Prelević, Novak Nikolić, Zoran Braletić i Igor Vuković. Širenje odbora predstavlja samo nastavak dosadašnjih aktivnosti danilovgradskog pokreta URA, kome su, u prethodnom periodu, pristupili odbornici u Skupštini, kao i brojni ugledni građani te Opštine", navodi se u saopštenju GP URA.

Novoizabrani predsjednik odbora Aleksandar Šaranović istakao je da "zvanični statistički podaci predstavljaju najbolji pokazatelj pravog stanja u danilovgradskoj opštini i u Bjelopavlićima".

"U Danilovgradu živi više penzionera (oko 3.500), nego radnika (oko 3.400), dok je prosječna penzija za čak tridesetak eura ispod državnog prosjeka. Sa druge strane, prosječna zarada radnika u Danilovgradu iznosi oko 390 eura, šta je za skoro devedeset eura manje od prosjeka na državnom nivou. Odnosno, većina sadašnjih radnih mjesta u našoj opštini odnosi se na ona slabije plaćena", ukazao je Šaranović.

On je naveo da će se, zbog takvog stanja, URA snažno zalagati za "stvaranje efikasne i stručne lokalne uprave, proširivanje podsticajnih mjera i korišćenje velikih potencijala na seoskom području – kroz izgradnju potrebne infrastrukture, izradu urbanističkih planova i kvalitetnu promociju".

"Urbanističkim planovima je potrebno pokriti zone uz novi magistralni put, kao i uz stari put preko Spuža, kako bi se predvidjele lokacije za razvoj proizvodnje, prerade i drugih oblika preduzetništva. Takođe, kvalitetne razvojne urbanističke planove potrebno je uraditi i za izletničko naselje Studeno, gdje bi trebalo omogućiti izgradnju sportskih terena i objekata, kao i hotela, kako bi ovo mjesto postalo centar sportskog turizma, jer ima idealne uslove za to", kazao je Šaranović.

Šaranović je zaključio da "URA ima jedan cilj – a to je drugačija, modernija, bogatija i slobodnija Crna Gora u Evropi, ali da uslov za ostvarenje tog cilja jeste – smjena korumpirane i neodgovorne vlasti".

Lokalnoj konvenciji prisutvovali su i potpredsjednici GP URA Miloš Konatar i Neđeljko Rudović, kao i šef medijskog tima Luka Rakčević.

Bonus video: