Brajović: Crna Gora i Kosovo njeguju dobrosusjedske odnose

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakao da će Crna Gora nastaviti da pomaže i podržava sve države Zapadnog Balkana, uz insistiranje na principu regate kao jedinom podsticajnom i pravednom mjerilu napretka država kandidata
2 komentar(a)
Ivan Brajović, Sudski savjet Kosova, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Sudski savjet Kosova, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 20.04.2018. 13:33h

Crna Gora i Kosovo njeguju dobrosusjedske odnose, a direktna razmjena informacija u pravosudnoj i drugim oblastima je od velikog značaja, imajući u vidu obaveze dvije države u reformskim i integracionim procesima, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je danas razgovarao sa delegacijom Sudskog savjeta Kosova, na čelu sa predsjedavajućim Nehatom Idrizijem.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakao da će Crna Gora nastaviti da pomaže i podržava sve države Zapadnog Balkana, uz insistiranje na principu regate kao jedinom podsticajnom i pravednom mjerilu napretka država kandidata.

Navodi se da je Idrizi istakao dobru saradnju sudskih savjeta dvije države, kao i želju da Crna Gora što prije postane punopravna članica Evropske unije.

"Sagovornici su se saglasili da je važan korak učinjen nedavnom ratifikacijom Bečkog sporazuma o demarkaciji granice, ne samo za naše dvije države već i cijeli region, naročito u svjetlu sve jasnije poruke iz Brisela da sve zemlje kandidati treba da riješe pitanja granica prije ulaska u Uniju", kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštinskog odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Željko Aprcović i predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore Mladen Vukčević.

Bonus video: