DPS Herceg Novi: Bojkota Skupštine nema, a za pravdu ćemo se boriti na sudu

Zato u DPS-u još jednom upoznaju građane Herceg Novog da ministarstvo javne uprave nije dalo mišljenje, već je obavijestilo opštinu i inicijatora sazivanja sporne sjednice da je sporan legitimitet subjekta koji je sjednicu sazvao, a sama procedura suprotna zakonu, statutu i poslovniku
51 pregleda 6 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 26.05.2017. 11:50h

Poziv za sazivanje konstitutivne sjednice SO Herceg Novi koji je uputila Ljiljana Bojanić suprotan je zakonu i nema pravno dejstvo. zato ćemo kao odgovorna partija, koja poštuje državu i važeće zakone, preduzeti sve neophodne radnje kod nadležnih institucija. to nećemo raditi anonimno, jer nemamo razloga da se krijemo, to ćemo raditi javno, saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.

"Naime, u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi i statutom opštine Herceg Novi, prvu konstitutivnu sjednicu skupštine saziva predsjednik skupštine iz prethodnog saziva. ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore je zvanično, na jasan i nedvosmislen način, obavijestilo organe lokalne samouprave u opštini Herceg Novi da je donošenje odluke o izboru predsjednice skupštine opštine Herceg Novi Ljiljane Bojanić iz marta mjeseca ove godine suprotno zakonu", kazali su iz hercegnovskog DPS-a.

Oni ističu kako je dio odbornika u javnim nastupima više puta isticao da je ministarstvo javne uprave dalo mišljenje, te da mišljenje nije obavezujuće.

Zato u DPS-u još jednom upoznaju građane Herceg Novog da ministarstvo javne uprave nije dalo mišljenje, već je obavijestilo opštinu i inicijatora sazivanja sporne sjednice da je sporan legitimitet subjekta koji je sjednicu sazvao, a sama procedura suprotna zakonu, statutu i poslovniku.

"Nesporno je i jasno da gospođa Bojanić nije izabrana za predsjednicu skupštine, pa se samim tim ne može legitimisati kao predsjednica skupštine iz prethodnog saziva. to dalje znači da gospođa Bojanić nema mandat da sazove konstitutivnu sjednicu novog saziva SO Herceg Novi. Uprkos ovoj činjenici i sasvim izvjesnim posljedicama koje slijede, DPS će biti odgovorna opozicija u SO Herceg Novi. mi poštujemo iskazanu volju građana Novog i izborni rezultat. za razliku od partija i stranaka koje bojkotuju rad državnog parlamenta, DPS to neće činiti u Novom, jer smatramo da tako nešto nije u interesu grada i građana".

"Ali, to ne znači da ćemo biti nijemi posmatrači bilo kakavih nezakonitih radnji. borićemo se u skupštini za vrijednosti za koje se kao partija zalažemo, i u granicama naših mogućnosti za realizaciju našeg izbornog programa. tako ćemo dati puni doprinos radu skupštine opštine Herceg Novi". zaključili su u hercegnovskom DPS-u.

Bonus video: