Danilović: Opozicionari da zahtijevaju da predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori budu na proljeće

On je naveo da je opozicija satjerana u brlog straha i da kidišu jedni na druge svrstavajući se u poželjnu i nepoželjnu opoziciju
14 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2017. 14:10h

Ako već u ime opozicije ne može da govori jedan, dva ili tri predstavnika, svih 39 opozicionih poslanika treba da potpišu papir na kojem će biti zahtjev predsjednički, novi parlamentarni i lokalni izbori u jednom danu, na iduće proljeće, saopštio je zamjenik predsjednika Demosa Goran Danilović.

"Nakon toga gdje god hoće Vlada i njen predsjednik treba organizovati sastanak i objaviti dogovor. Ako nekome ne dopušta velika i čista opoziciona čast da razgovaramo i dogovorimo se, meni će makar biti jasno šta je čiji plan i objašnjavaću ga detaljno i u nastavcima. Ili ćemo to uraditi brzo, preuzeti inicijativu i pred građanima pokazati snagu, a pred svijetom odgovornost, ili ćemo ćutke i mučke čekati da počne vruće ljeto kako bismo se razbježali i pripremili za jesenji opozicioni obračun" napisao je Danilović je na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da će u opoziciji ili svi raditi na za veliku zajedničku pobjedu ili da treba dobrovoljno da ugase svoje stranke "i pomognu projekat: Jedna Crna Gora dvije partije".

"Ne mogu da razumijem koja to časna i mudra politička taktika kaže: neka Vlada Duška Markovića pripremi izbore, predsjedničke i lokalne, a naš kandidat će oduvati sve druge, izuzev DPS-ovog? Koga je više briga za to? I evo, živi bili pa vidjeli; sada će uslijediti pojedinačne platforme prema DPS-u umjesto jedne i jedine na jednoj stranici A4 formata. Ipak, neće moći ovako. Ne pristajem da me bilo ko vuče za nos, od opštine do opštine i od glasanja do glasanja a da su pravila DPS-ova" napisao je Danilović.

On je naveo da je opozicija satjerana u brlog straha i da kidišu jedni na druge svrstavajući se u poželjnu i nepoželjnu opoziciju.

"Natjerali su nas da se međusobno takmičimo - a to su neki i jedva dočekali! Hoćemo li mi izbore? Ko ih hoće? Kome odgovaraju? Kakve izbore? Kome ne odgovaraju? Iz Vlade poručuju da nema ponavljanja izbora ali da kad se vratimo u parlament mozemo razgovarati o novim!? Nije nego! Naravno, ćutimo! Sad je pitanje ko smije i ko je pozvan da kaže; da, hoćemo nove izbore i pravila za njihovo organizovanje! Ali, naravno, ćuti se! Valjda je važnije od toga kako da pobijedimo DPS to ko će da ga pobijedi i opet, 20 godina stara mantra, ko je najjači u opoziciji? Ako bilo ko pokuša razumno da pozove ostatak kolega i upita: šta da radimo i hoćemo li da radimo, stići će odgovor u vidu skandiranja; idaja, izdaja" naveo je Danilović.

Bonus video: