"AFERA KOVERTA POKAZALA NA ČEMU SE ZASNIVAJU IZBORNE POBJEDE DPS-A"

Kaluđerović: Mnogi Zećani su bili izloženi progonu, ucjenjivanju i prijetnjama Stijepovića

Kaluđerović je poručila da je nedopustivo da se nečasne radnje funkcionera zetskog DPS-a pripišu Zeti i Zećanima, koji su po njenim riječima dugogodišnje žrtve kriminalne režimske hobotnice.
3197 pregleda 14 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 05.02.2019. 11:03h

Na spisku aktivista Demokratske partije socijalista (DPS) kojima je glavni akter afere "Koverta" Slavoljub Stijepović podijelio 100.000 eura, spominje se doskorašnji predsjednik Opštine Golubovci Duško Radonjić, koji je, da stvar bude još gora, bio i nosilac liste DPS-a na poslednjim lokalnim izborima u Zeti, saopštila je danas Slađana Kaluđerović, predsjednica Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Golubovci.

"Na tom spisku se navodi i dojučerašnji predsjednik Skupštine Opštine Golubovci, kao i neki odbornici u sadašnjem sazivu lokalnog parlamenta", istakla je Kaluđerović.

Afera "Koverat" izbila je objavom snimka predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića na kojem se vidi kako on uručuje koverat u kojem je navodno oko 100.000 dolara bivšem gradonačelniku Podgorice i aktuelnom generelnom sekretaru predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Slavoljubu Stijepoviću.

Kaluđerović je poručila da je nedopustivo da se nečasne radnje funkcionera zetskog DPS-a pripišu Zeti i Zećanima, koji su po njenim riječima dugogodišnje žrtve kriminalne režimske hobotnice.

"U proteklom periodu, mnogi Zećani bili su izloženi progonu, ucjenjivanju i prijetnjama kojima je direktno dirigovao partijski vojnik, ali i ljubimac koverti Migo (Slavoljub) Stijepović", rekla je Kaluđerović.

Ona je navela da je afera "Koverta" jasno je pokazala na čemu se zasnivaju "izborne pobjede" DPS-a, odnosno još jednom je potvrđeno da je kupovina glasova glavni metod kojim ta partija osvaja vlast.

" To neka služi na čast bivšem gradonačelniku i koordinatoru DPS za Zetu Slavoljubu Stijepoviću, ali i svim aktivistima te stranke koji su obavljali prljav posao na terenu zloupotrebljavajući lošu materijalnu situaciju sugrađana", kazala je Kaluđerović.

Ona je rekla i da je u Ustavu Crne Gore, član 2, jasno zapisano da se ne može uspostaviti, niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima.

"Jasno je da vlast koja počiva na aferi "Koverta" nema demokratski legitimitet i zato će SNP, zajedno sa ostalim odbornicima opozicije, tražiti vanrednu sjednicu Skupštine opštine Golubovci, jer ne smijemo dozvoliti da se kriminalizuje čitava Zeta. Nedopustivo je da Zetom "vedre i oblače" oni koji kupuju ljudske duše i njihovi mentori ogrezli u korupciji i kriminalu. Tome se konačno mora stati na put, jer Zeta nije ničija prćija, već ponosna i časna opština", zaključila je Kaluđerović.

Preporučujemo za Vas