Fini: Članstvo u NATO priznanje za ostvarenja državne politike

Fini je poručila da Australija, kao zemlja koja baštini evropske demokratske vrijednosti, snažno podržava Crnu Goru i na njenom putu ka EU
78 pregleda 0 komentar(a)
Julija Fini, Milo Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Julija Fini, Milo Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 04.07.2018. 13:20h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Australije u Crnoj Gori, Juliju Fini.

Kako navode iz predsjednikovog kabineta, Fini je čestitala Đukanoviću izbor na tu funkciju i prijem Crne Gore u NATO, što, kako je kazala, predstavlja priznanje za ostvarenja crnogorske državne politike i podsticaj za jačanje saradnje dvije države, jer je i Australija važan partner Alijanse, posebno u tom regionu.

Fini je poručila da Australija, kao zemlja koja baštini evropske demokratske vrijednosti, snažno podržava Crnu Goru i na njenom putu ka EU.

Đukanović zahvalio je ambasadorki i generalnom guverneru Australije Piteru Kosgrou na čestitkama i ohrabrenju Crnoj Gori na putu integracija.

Zajednički je, kako dodaju iz Đukanovićevog kabineta, ocijenjeno da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje dvije zemlje, prije svega na najvišem nivou. Uspostavljanjem ugovorne baze između Crne Gore i Australije, ističu, biće stvorene pretpostavke za jačanje ekonomske saradnje i razmjenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine. Takođe, ocijenjeno je da će pozitivna iskustva saradnje sa poslovnim ljudima iz Australije koji rade na značajnim projektima u Crnoj Gori, biti snažan podsticaj za dalje interesovanje biznis zajednice iz te zemlje.

Tokom susreta je ocijenjeno da je i djelovanje crnogorske nacionalne zajednice u Australiji most za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Bonus video: