Miranović: Vujošević i odbornik i na funkcijama u gradskim preduzećima

"Ukoliko već primate debele plate, parazitirajući na leđima svih građana Podgorice, onda nas makar poštedite Vaših moralnih javnih izleta“, istakao je Miranović.
227 pregleda 1 komentar(a)
Lazar Miranović, Foto: URA
Lazar Miranović, Foto: URA
Ažurirano: 20.05.2017. 14:36h

Dok Vam pola Glavnog odbora partije urezuje recke po zidovima spuškog zatvora, a druga polovina dane provodi na saslušanjima, bježeći od košmara pravne države i depolitizovanih institucija, treba biti posebno licemjeran pa drugima držati bilo kakve moralne pridike, istakao je predstavnik Foruma mladih pokreta URA Lazar Miranović.

On je odgovorio na jučerašnje saopštenje odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada i zamjenika direktora Agencije za stanovanje Nenada Vujoševića, koji je napao odbornika pokreta URA Luku Rakčevića zbog oštrog kritikovanja gradske administracije, na čijem ječelu Slavoljub Migo Stijepović.

„A još smješnije je kada takve zamjerke dolaze od čovjeka koji, zajedno sa još 9 podgoričkih odbornika DPS-a - brutalno krši Zakon o sprečavanju korupcije, obavljajući najviše funkcije u gradskim preduzećima uporedo sa odborničkim mandatom. Da paradoks bude veći, čak je i Agencija za sprečavanje korupcije (ASK), čije djelovanje je najčešće usko vezano sa djelovanjem DPS-a, u svom mišljenju iz jula 2016. godine (br. 01-2616) - takvo činjenje okarakterisala kao nezakonito. Dakle, ukoliko već primate debele plate, parazitirajući na leđima svih građana Podgorice, onda nas makar poštedite Vaših moralnih javnih izleta“, istakao je Miranović.

On je istakao da će djelovanje dobrog dijela sadašnjeg odborničkog sastava DPS-a, koji je učestvovao i u prethodnim sazivima Skupštine Glavnog grada, biti „do kraja ogoljeno, čim tužilaštvo procesuira sve korupcionaške slučajeve - od Bazara, KAP-a i Limenke, do kampa na Zlatici, hotela „Podgorica“ i Duvanskog kombinata“.

„Ukoliko se hapšenje bivših predsjednika Opština, iz redova DPS-a, nastavi trenutnom dinamikom - za šta postoje svi preduslovi - onda predavanja na temu „funkcionisanja lokalne uprave“ možete držati u spuškom zatvoru, jer je Vaše prosvetiteljsko i vanzemaljsko znanje - vidljivo svim građanima Crne Gore“, zaključio je Miranović.

Bonus video: