Mirošnjičenko: Saradnja Crne Gore i Ukrajine u oblasti odbrane

Pukovnik Mirošnjičenko je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO i istakao da će naša zemlja na putu ka ostvarenju svojih spoljnopolitičkih prioriteta imati punu podršku Ukrajine, koja će dati svoj puni doprinos daljem jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje
0 komentar(a)
Andrej Mirošnjičenko  Ivica Ivanović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Andrej Mirošnjičenko Ivica Ivanović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 19.05.2017. 14:22h

Novoimenovani izaslanik odbrane Ukrajine, pukovnik Andrej Mirošnjičenko boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Tom prilikom, sastao se sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem.

Ivanović je poželio pukovniku Mirošnjičenku uspješan mandat na poziciji vojnog izaslanika, te istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

On je kazao da je saradnja sa partnerima, pored punopravnog članstva u NATO i EU, jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika. Ivanović je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore, ali i o koracima u završnoj fazi pristupanja Crne Gore Alijansi.

Pukovnik Mirošnjičenko je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO i istakao da će naša zemlja na putu ka ostvarenju svojih spoljnopolitičkih prioriteta imati punu podršku Ukrajine, koja će dati svoj puni doprinos daljem jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su istakli uzajamnu posvećenost unaprjeđenju odbrambene saradnje između Crne Gore i Ukrajine i za vrijeme mandata pukovnika Mirošnjičenka.

Novoimenovanog izaslanika Ukrajine su primili i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik Ljubiša Jokić. Pukovnik Mirošnjičenko je predložio da se pripremi plan vojno-vojne saradnje između dvije Vojske za 2018. godinu.

Bonus video: