Sjednica GO DPS-a: Prioritet je stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost

Glavni odbor je, kako se navodi, analizirao rezultate proteklih lokalnih izbora u Nikšiću i u Herceg Novom
2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 18.05.2017. 07:51h

Prioritet Demokratske partije socijalista (DPS) i Vlade je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih, ocijenio je Glavni odbor te partije.

Glavni odbor DPS-a konstatovao je na jučerašnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, da su ostavreni ključni ciljevi državne politike i pozdravio završetak procesa integracije Crne Gore u NATO, što će obezbijediti trajni mir i stabilnost, kao i najvažnije preduslove daljeg ekonomskog razvoja.

"Prioritet DPS-a i Vlade koju DPS odlučujuće konstituiše je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih ljudi. U tom cilju, važno je dalje unapređenje poslovnog ambijenta i vladavine prava“, kaže se u saopštenju te stranke.

Glavni odbor je, kako se navodi, analizirao rezultate proteklih lokalnih izbora u Nikšiću i u Herceg Novom.

"Izražavajući zahvalnost građanima Herceg Novog za podršku DPS, koja je i nakon nedavno održanih lokalnih izbora ostala najjača partija u lokalnom parlamentu, Glavni odbor je naglasio potrebu daljeg jačanja političkih kapaciteta i povjerenja građana te opštine u našu politiku", ističu iz te stranke.

Kako je saopšteno, upućujući još jednom čestitke građanima Nikšića na pobjedi, odgovornosti i mudrosti koju su pokazali na proteklim lokalnim izborima u tom gradu, Glavni odbor je konstatovao da rezultat izbora pokazuje da ne samo da je opoziciona politika poražena od građana, već i da su institucije pobijedile bojkot i destrukciju koji su organizovale opozicione partije.

"Rezultat nikšićkih izbora je bio veoma jasna lekcija opoziciji da je samo uz učešće u izbornim procesima i radu u okviru institucija moguće prevazilaziti izazove koji postoje na crnogorskoj političkoj sceni", smatraju u DPS-u.

Glavni odbor DPS je, kako su rekli, verifikovao zaključke sa Osme sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa stranke, čija je tema bila „Investicije, investiciona klima i razvoj preduzetništva i biznisa u funkciji dinamičnijeg ekonomskog razvoja“.

Bonus video: