Krivokapić: Teško stanje u zemlji riješiti novim izborima

Lider SDP-a je naglasio da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani
57 pregleda 7 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Maris Davije, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Maris Davije, Foto: SDP
Ažurirano: 17.05.2017. 15:30h

Kriza u Crnoj Gori može se kvalifikovati kao sistemska sa elementima političke, ekonomsko - socijalne i bezbjednosne krize, i takvo teško stanje u zemlji može se jedino rješavati novim izborima, ocijenio je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

On je danas razgovarao sa šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Maris Davije.

Krivokapić je ponovio stav SDP oko ponavljanja izbora najkasnije sa datumom održavanja predsjedničkih izbora i istakao da je taj zahtjev, uz bojkot parlamenta, zahtjev cjelokupne opozicije.

Lider SDP-a je naglasio da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani.

"Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u kojoj nikada nijesmo imali promjenu vlasti na demokratskim izborima i to je dovelo do stvaranja svojevrsne simbioze jedne partije i države. Takvo stanje više nije održivo i jasno je da Crna Gora, nakon ulaska u NATO, uz pomoć svojih partnera ubrzano ulazi u novu fazu političkog razvoja. Ta nova faza će biti krunisana rušenjem posljednjeg Berlinskog zida u Evropi, oličenog u DPS autokratiji", kazao je Krivokapić.

Bonus video: