ŠIRA KOLACIJA VLASTI U NOVOM?

Katić: Otvoreni smo za razgovore, osim sa DPS i SD

Katić je kazao da će prvi potezi nove hercegnovske vlasti biti skeniranje i analiza stanja u svim oblastima
7 komentar(a)
Demokrate, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Demokrate, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.05.2017. 14:42h

Stevan Katić, lider hercegnovskih Demokrata i budući predsjednik Opštine Herceg Novi ističe da “nije isključeno da će i sa ostalim građanskim listama koje su ušle u lokalni parlament razgovarati kako bi napravili široku koaliciju vlasti”, osim sa DPS-om i SD-om.

Demokratska Crna Gora, DF, Novska lista, SNP i koalicija SDP URA osvojili su 19 od 34 odbornička mandata i dogovorili koalicionu vlast koja bi trebalo da bude verifikovana na konstitutivnoj sjednici SO zakazanoj za 26 maj.

U skaldu sa brojem osvojenih mandata i Sporazumom o postizbornoj koalicionoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u Opštini Herceg Novi, dogovoreno je da predsjednik Opštine bude Demokrata Stevan Katić, predsjednik SO Miloš Bigović iz DF, a SNP i Novska lista koji su dobili mjesta dva potpredsjednika Opštine , u naredna dva - tri dana trebalo bi da dostave imena njihovih kandidata.

“Definisali smo i princip da se , osim ove četiri političke funkcije na druga rukovodeća mjesta u lokalnoj samoupravi postavljaju isključivo stručni, odgovorni i profesionalni pojedinci, koji će se birati na osnovu konkursa”, kazao je Katić navodeći da će na taj način afirmisati princip depolitizacije lokalne samouprave.

Katić je kazao da će prvi potezi nove hercegnovske vlasti biti skeniranje i analiza stanja u svim oblastima i segmentima od značaja za normalno funkcionisanje jedne opštine i, odmah nakon toga, “rješavanje gorućih problema u Herceg Novom” .

On je ustvrdio da će nova vlast raditi izmjene i dopune budžeta za ovu godinu , pripremiti finansijski plan TO grada, koja je sada u blokadi, “što je nedopistivo na pragu sezone” .

Katić je ranije kazao da će prioritet djelovanja biti borba za opstanak bolnice u Meljinama i njeno vraćanje u sistem javnog zdravlja, kao i pritisak na državnu vlast da se proglasi moratorjim na prodaju Instituta Igalo.

Preporučujemo za Vas