Marković opoziciji: Ne pada mi na pamet više da vas zovem

„Ako ih je iko pozivao, ja sam ih pozivao. Znate li šta je njihov odgovor bio? 'Ne pada nam na pamet.' Ne pada mi na pamet da ih više pozivam"
54 pregleda 34 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Dragana Šćepanović
Duško Marković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.05.2017. 12:00h

Premijer Duško Marković neće više zvati opoziciju na pregovore , niti će, kako je kazao, biti ponavaljanja parlamentarnih izbora. On je to saopštio danas na Jezerinama kod Kolašina, gdje je ozvaničio početak radova na jednoj od dionica puta prema Beranama.

„Ako ih je ko pozivao, ja sam ih pozivao. Kazali su da im ne pada na pamet, e pa ne pada na pamet ni meni da ih više pozivam. Oni koje sjede kod kuća i primaju po 2.000 eura plate iz državnog budžeta i traže da ih ja sveke sedmice zovem, sačekačeće na to. ... Neka uđu u parlament, pa ćemo razgovarat možda o nekim novim izborima, ali ponavljanja izbora nema. Otvoreni smo za dijalog, to smo više puta saopštili, pa je vrijeme da opozicija preuzme odgvornost. Ta odgornost znači da svi zajedno, i vlast i opozicija, rade u interesu države.“- kazao je predsjednik Vlade.

Osvrćućući se na preporuku zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Brajana Hojt Jia, da opozicija i vlast treba da nađu kompromis u prevazilaženju parlamentarne krize, Marković je rekao je i sam „1000 puta pozivao na isto“. Premijer je podsjetio da je u svom ekspozeo kao ključnu odrednicu naglasio kompromis i pozvao opziciju da uđu u Vladu.

„Pondio sam taj kompromis i pozvao ih da uđu u Vladu, ko god želi, i prosrpske i procrnogorske stranke osim Demokratskog fronta (DF). Nema odgovora, a mi imamo važan posao, treba da otvaramo gradilšta, zapošljavamo ljude, dovodimo nove investitore, stabilizujemo javne finansije...Ne mogu svakog dana da ih pozivam „Dođite, izađite iz kafića sa Trga Vektre da prIčamo o politici. Nemam vremena za to.“- poručio je Marković.

Bonus video: