Đukanović odlikovao Pošu Medaljom za zasluge

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, posebno zahvalio za podršku koju je Mađarska kao kontakt zemlja za NATO pružila Crnoj Gori tokom procesa učlanjenja
94 pregleda 1 komentar(a)
Kristijan Poša, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Kristijan Poša, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 06.07.2018. 17:04h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je mađarskog ambasadora, Kristijana Pošu, Medaljom za zasluge, kao izraz zahvalnosti za posvećen i prijateljski angažman koji je doprinio unaprijeđenju odnosa dvije države.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, posebno zahvalio za podršku koju je Mađarska kao kontakt zemlja za NATO pružila Crnoj Gori tokom procesa učlanjenja.

“Crna Gora izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana”, kazao je Đukanović, naglašavajući širi značaj evropeizacije regiona.

Poša se zahvalio Đukanoviću na odlikovanju, navodeći da njegovo prijateljstvo prema Crnoj Gori nije oročeno mandatom koji završava.

On je ocijenio da je prijem Crne Gore u NATO zajednički uspjeh dvije države, ukazujući na spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru na evropskom putu.

“Sagovornici su ocijenili da dvije zemlje imaju izuzetno sadržajnu saradnju u gotovo svim oblastima i iskazali interes za unaprijeđenjem saradnje u oblasti zdravstva i sporta”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: