ZZZCG nagradio učenike osnovnih škola

Pravo učešća na konkursu imali su svi učenici devetog razreda osnovnih škola sa područja Podgorice, Kolašina, Cetinja i Danilovgrada, kao i gradskih opština Tuzi i Golubovci
304 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2017. 15:03h

Zavod za zapošljavanje (ZZZCG) nagradio je danas učenike osnovnih škola za radove prispjele na konkurse za najbolji likovni i literalni rad.

Kako je saopšteno iz ZZZCG, na Konkurs za najbolji literarni rad prispjela su 34 literarna rada iz 12 osnovnih škola.

Nagrade za najbolje literarne sastave dobili su učenici Jovana Jeknić iz Osnovne škole "Risto Manojlović", Kolašin, Jovan Cebalović iz Osnovne škole "Njegoš", Cetinje i Milica Lipovina - Osnovna škola »Lovćenski partizanski odred«, Cetinje.

Predmetni nastavnici nagrađenih učenika su Dušica Baković, nastavnica osnovne škole "Risto Manojlović", Kolašin, Vesna Latković, nastavnica osnovne škole "Njegoš", Cetinje, i Vinka Popović, nastavnica osnovne škole "Lovćenski partizanski odred", Cetinje

„Na Konkurs za najbolji likovni rad prispjelo je 76 likovnih radova iz 15 osnovnih škola”, kaže se u saopštenju.

Po propozicijama Konkursa, najbolje likovne radove su poslali Ružica Bulatović iz podgoričke Osnovne škole „Branko Božović“, Maja Bogojević - Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Podgorica i Bojan Đuričković iz Osnovne škole „Vuko Jovović“, Danilovgrad.

Nastavnici likovnog vaspitanja čiji učenici su osvojili nagrade su Ranko Vuković iz Osnovne škole „Branko Božović“, Tatjana Raičević iz škole „Vladimir Nazor“ i Milka Perović, nastavnica Osnovne škole 2Vuko Jovović“, Danilovgrad.

Podsjeća se da ZZZCG već duži niz godina objavljuje dva ta konkursa sa temom iz profesionalne orijentacije.

"Cilj ovih Konkursa je podsticanje učenika na razmišljanje o izboru pravca daljeg profesionalnog puta, i vrednovanje njihovih dosadašnjih saznanja o značaju pravilnog izbora zanimanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je stručna služba Biroa rada Podgorica izvršila sve pripreme za sprovođenje te aktivnosti na području Biroa.

„Zadatak škola je bio da za sve učenike devetog razreda osnovne škole organizuju pismeni zadatak sa temom vezanom za budući profesionalni poziv. Uporedo je vršen i izbor najboljih likovnih radova, koje su škole poslale u Biro rada Podgorica“, pojašnjeno je u saopštenju.

Pravo učešća na konkursu imali su svi učenici devetog razreda osnovnih škola sa područja Podgorice, Kolašina, Cetinja i Danilovgrada, kao i gradskih opština Tuzi i Golubovci.

„Na nagradni konkurs sa temom „Moje buduće zanimanje“ prispjelo je 34 literarna rada iz 12 osnovnih škola i 76 likovnih radova iz 15 osnovnih škola“, piše u saopštenju.

Stručni žiri iz Biroa rada Podgorica je pregledao prispjele radove, i ocijenio ih sa aspekta profesionalne orijentacije.

Saopšteno je da su kriterijumi kojima se rukovodio žiri bili motivi opredjeljenja, poznavanje zanimanja koje je učenik izabrao, poznavanje faktora značajnih za izbor zanimanja, kao i literarna ili likovna vrijednost radova.

Krajnji rok za dostavu radova bio je 4. 05. 2017. godine.

„Kao nagradu za uloženi trud nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima ZZZCG je pripremio vrijedne knjige i diplome“, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: