SNP nema budućnost sa Milićem na čelu

Dio članova Glavnog odbora SNP-a iz Bijelog Polja, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, na sjednici u februaru tražio je odgovornost i ostavku predsjednika zbog loših rezulteta na parlamentarnim izborima 2016. Njegovu ostavku prije nekoliko dana zatražili su i članovi OO SNP-a iz Berana
21 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2017. 06:12h

Socijalistička narodnu partiju (SNP) nema budućnost sa sadašnjim predsjednikom Srđanom Milićem, smatra predsjednik bjelopoljskog odbora Radosav Nišavić.

“Svjestan loše situacije u partiji smatram da treba da je vode novi, 'nepotrošeni' ljudi”, kazao je on juče za “Vijesti”.

Dio članova Glavnog odbora SNP-a iz Bijelog Polja, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, na sjednici u februaru tražio je odgovornost i ostavku predsjednika zbog loših rezulteta na parlamentarnim izborima 2016. Njegovu ostavku prije nekoliko dana zatražili su i članovi OO SNP-a iz Berana.

Govoreći o situaciji u partiji, Nišavić je okarakterisao lošom i kazao da svi u njenom vrhu snose odgovornost za to, a posebno njen predsjednik.

Međutim, ocijenio je da je zasada rano govoriti o tome da li očekuje da će Glavni odbor uvažiti predlog da se glasa o smjeni Milića, zato što je za takvu inicijativu potrebno da se izjasni najmanje trećina opštinskih odbora SNP-a, odnosno njih osam.

„Sve ovo radim zbog očuvanja jedinstva u partiji i težnje da se SNP-u povrati snaga i povjerenje koju je imao na političkoj sceni Crne Gore”, kazao je Nišavić juče za “Vijesti”.

Milić je pokušao na sjednici bjelopoljskog odbora u subotu da smijeni Nišavića, ali nije uspio.

Smatra da je zahtjev za njegovu smjenu “samo način da se Srđan Milić otarasi kritičara u partiji”.

„Možda je Srđan Milić, simulirajući medijski spektakl, kada je prije nekoliko dana mimo normi i pravila isključio i razriješio Aleksandra Damjanovića na elektronskoj sjednici glavnog odbora SNP-a, pokušao slično da nametne i uradi i u Bijelom Polju. Svima postaje jasno da lični, a možda i nametnuti projekat marginalizacije SNP-a, svoju krunu treba da ostvari upravo na sjeveru Crne Gore, prije svega u Beranama i Bijelom Polju“, kazao je Nišavić.

Damjanović je podnio ostavku u GO SNP-a. Uprkos tome, GO je prošle nedjelje na elektronskoj sjednici odlučio da ga smijeni i insistira da on vrati poslanički mandat.

Bonus video: