Demokratama predsjednik opštine, DF-u šef parlamenta

Na nedjeljnim izborima u Herceg Novom Demokrate su osvojile 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2 i SDP jedan odbornički mandat. To je ukupno 19 mandata od 34 koliko ih ima u sazivu SO Herceg Novi
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2017. 07:08h

Konstituenti buduće vlasti u Herceg Novom su Demokrate, Demokratski front, Novska lista, Socijalistićka narodna parija i koalicija SDP-URA, dogovoreno je već na prvom sastanku tih partija.

Mjesto predsjednika Opštine će pripasti Demokratama, dok će iz Demokratskog fronta biti imenovan predsjednik lokalnog parlamenta.

"Buduća izvršna vlast imaće podršku 19 odbornika koalicije i već smo otpočeli pripreme za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi... Učesnici večerašnjeg sastanka su se saglasili da će se poštovati demokratski principi oko formiranja vlasti, saglasno ukazanom povjerenju dobijenom na izborima, zatim poštovanje izbornih programa svih konstituenata nove koalicije, kao i odabir stručnih,poštenih i principijelnih kadrova kroz potpunu depolitizaciju lokalne samouprave", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Na nedjeljnim izborima u Herceg Novom Demokrate su osvojile 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2 i SDP jedan odbornički mandat. To je ukupno 19 mandata od 34 koliko ih ima u sazivu SO Herceg Novi.

Demokrate koje su inicirale pregovore pozvali su predstavnike onih političkih subjekata koji nikada nisu bili u vlasti sa DPS om u Herceg Novom.

Nosilac liste Demokrata u Herceg Novom, Stevan Katić je ranije kazao da za formiranje vlasti ta stranka ima tri krucijalna zahtjeva.

„Poštovanje demokratskih principa – formiranje vlasti saglasno broju ostvarenih glasova. Poštovanje izbornog programa Demokrata, kao i izbornih programa naših koalicionih partnera i odabir poštenih, stručnih i principijelnih kadrova, odnosno onih ljudi koji će raditi jedino za građane i jedino u interesu grada“, kazao je Katić.

Galerija

Bonus video: