Bošnjak: Vrijeme će pokazati da li su Demokrate iskrene

Na novinarsko pitanje da li je saglasna sa stavom Nebojše Medojevića koji je Aleksu Bečića nazvao “srpskim rankom Kriviokapićem”, kazala da “možda zvuči pregrubo, ali tajni pregovori sa inostranim adresama, a iza leđa DF-u, predstavljaju izdaju”
6 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Savo Prelević
Branka Bošnjak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2017. 12:53h

Sama pobjeda Demokrata na izborima u Herceg Novom nije dovoljna ukoliko volja naroda ne dobije epilog i novu lokalnu vlast, smatra funkcionerka Demokratskog fronta Branka Bošnjak.

Ona je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li je saglasna sa stavom jednog od lidera partije Nebojše Medojevića koji je Aleksu Bečića nazvao “srpskim rankom Kriviokapićem”, kazala da “možda zvuči pregrubo, ali tajni pregovori sa inostranim adresama, a iza leđa DF-u, predstavljaju izdaju”.

“Demokrate pričaju jedno, a da li tako rade pokazaće vrijeme. Cijenim da upravo ta stranka treba da nimira građansku opoziciju. I dalje očekujem da ćemo naći jedinstvenmo rješenje”, poručila je Bošnjak nakon konferencije za novinare, posvećene reformi obrazovanja.

Naglasila je da pregovori sa DPS-om nijesu mogući, ali da cijela opozicija ne dijeli taj stav.

"Biti u DPS-u biti častan ne ide zajedno. Može samo da bude kukavica, častan ne", ocijenila je ona.

Bošnjak je podsjetila na stav da “bojkot ne daje rezultate”.

“Ne mijemo biti pasivni. Moramo proaktivno djelovati. Međutim, DF nema povratnu informaciju od ostalih kolega iz opozicije u vezi sa protestom. Front uputio poziv opoziciji, pa i u pisanoj formi, ali da nailazi na ćutanje”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: