Mandić predsjednik, Emilo Labudović među potpredsjednicima Nove

N"ama neće upravljati NATO ambasade i mediji koji nam blokiraju račune. Nećemo se dati u lance vezati, kao ni naši preci koji su stvorili srpsku Crnu Goru"
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2017. 19:28h

Andrija Mandić je ponovo izabran za predsjednika Nove srpske demokratije, dok su za potpredsjednike izabrani Strahinja Bulajić, Slaven Radunović, Simonida Kordić i Emilo Labudović.

Posebnom odlukom, Skupština je Mihaila Čađenovića izabrala za člana Glavnog odbora.

Mandić je poručio da ta stranka zaslužuje da bude na vlasti jer se kao najjači opozicioni subjekt beskompromisno bori protiv režima.

Mandić je na drugoj skupštini Nove rekao da će Nova dati odgovor na “brutalni napad na srpski narod u Crnoj Gori koji je počeo lažnim državnim udarom”.

Mandić je poručio da nakon “lažnog državnog udara” u Crnoj Gori postoje politički zatvorenici, odnosno da je politički zatvorenik njegov vozač Mihailo Čađenović koji je u istražnom zatvoru zbog navodne umiješanosti u pokušaj državnog udara. Mandić je poručo da uz udare DPS-a, neki drugi politčki subjekti udaraju podmuklo i žele da oslabe Novu.

"Sad ili nikad moramo braniti srpski narod. Najači smo opozicioni subjekt i zaslužili smo da dođemo na vlast. Nama neće upravljati NATO ambasade i mediji koji nam blokiraju račune. Nećemo se dati u lance vezati, kao ni naši preci koji su stvorili srpsku Crnu Goru", poručio je Mandić.

Mandić je najavio da će u predsjedništvo biti uvedeno 50 odsto novih lica.

Nova srpska demokratija formirana je 2009. godine transformacijom nekadašnje Srpske liste. Mandić je lider Nove od njenog osnivanja. Nova srpska demokratija će danas organizovati i svečani prijem povodom stranačke slave Svetog Vasilija.

Galerija

Bonus video: