Izbor: Nećemo u vlast i ako nam ponude

“U lokalnom parlamentu je nakon izbora 2014.godine, bilo 11 odbornika građanske opcije, a sada samo pet. Izgubila je ideja za koju se Izbor zalagao, da se Novljani pitaju za Novi."
68 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Ivanović, Nataša Martić, Foto: Slavica Kosić
Mladen Ivanović, Nataša Martić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.05.2017. 14:02h

Grupa birača Izbor i ako im bude ponuđeno, neće prihvatiti da bude dio nove vlasti u Herceg Novom .

Novljani su odlučili da na lokalnim izborima, glas daju partijama koje imaju centrale u Podgorici, a ne građanskim listama, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare, Izborova kandidatkinja za odbornicu Nataša Martić.

“U lokalnom parlamentu je nakon izbora 2014.godine, bilo 11 odbornika građanske opcije, a sada samo pet. Izgubila je ideja za koju se Izbor zalagao, da se Novljani pitaju za Novi. Ostaje žal da su na ovim izborima birači odabrali da se centar odlučivanja o Herceg Novom, vrati u Podgoricu”, kazala je Martić.

Ona je najavila da “Izbor nastavlja svoju misiju, kao posmatrač“, uz konstataciju da “ostavljaju preko 245 projekata novoj vlasti čiji je zadatak da krene u njihovu realizaciju”.

Mladen Ivanović, kandidat za odbornika je ustvrdio da su građani odlučili da kazne Izbor zbog koalicije sa DPS-om, a ne podrže njihove programe i projekte.

Lider Izbora Dušan Radović Krušo je ranije "Vijestima" kazao, da su nakon izbora 2014 godine kada su osvojili 9 odborničkih mandata ušli u parlament sa jednim motivom- da “zaustave propast Herceg Novog, promijene dotadašnju matricu vladanja i omoguće građanima da utiču na razvoj njihovog životnog prostora”.

Kako nisu mogli sami da formiraju lokalnu vlast ušli su u koaliciju sa DPS-om , da bi što “efikasnije i brže došli do uslova za progres Herceg Novog”.

“Jednim dijelom je ta koalicija uzrokovala loš sadašnji rezultat, ističe Radović. Tvrdi da je DPS stalno “radio na razaranju Izbora, preko pojedinih članova ”, umjesto da su radili na projektima za koje smo se borili "što je uticalno na skrnavljenje reputacije IZBOR-a i smanjenje povjerenja gradjana.

Izbor je na nedjeljnim izborima Herceg Novom osvojio jedan mandat.

Bonus video: