Katić: Podjela vlasti na osnovu osvojenih mandata

Iz Novske liste, koja je na izborima osvojila tri mjesta u lokalnom parlamentu, juče su kazali da prihvataju poziv Demokrata da pregovaraju o vlasti
92 pregleda 5 komentar(a)
Stevan Katić, Foto: Demokratska Crna Gora
Stevan Katić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.05.2017. 05:26h

Nosilac liste Demokrata u Herceg Novom, Stevan Katić, kazao je da ta partija nije posvećena pregovorima o formiranju vlasti, već dogovorima sa budućim koalicionim partnerima sa kojima su formirali vlast i u Budvi i Kotoru. Demokrate su u Budvi i Kotoru u koaliciji sa Demokratskim frontom, SNP-om, SDP-om i URA.

“Demokrate su odmah nakon što je Opštinska izborna komisija proglasila preliminarne rezultate izbora, otpočele neformalne razgovore sa Frontom, SNP-om, Novskom listom i koalicijom SDP-URA. Međutim, dogovor oko širenja koalicije za formiranje vlasti u Novom ne zavisi samo od nas, nego i od navedenih političkih subjekata, odnosno naših budućih koalicionih partnera, čije ćemo mišljenje i stav po ovom pitanju i mi veoma poštovati”, rekao je Katić za radio “Jadran”.

On je naveo da ta stranka za formiranje vlasti ima tri krucijalna zahtjeva. “Poštovanje demokratskih principa - formiranje vlasti saglasno broju ostvarenih glasova. Poštovanje izbornog programa Demokrata, kao i izbornih programa naših koalicionih partnera i treći, odabir poštenih, stručnih i principijelnih kadrova, odnosno onih ljudi koji će raditi jedino za građane i jedino u interesu grada”, kazao je Katić.

Iz Novske liste, koja je na izborima osvojila tri mjesta u lokalnom parlamentu, juče su kazali da prihvataju poziv Demokrata da pregovaraju o vlasti.

“Glavni principi Novske liste za pregovore pored našeg programa i projekata biće tri stvari: depolitizacija, racionalizacija - otpuštanje i nova sistematizacija radnih mjesta i zamrzavanje zapošljavanja do daljeg, osim određenih sezonskih poslova. Ovih principa ćemo se držati po cijenu da ne budemo dio buduće vlasti”, naveli su iz Novske liste.

Bonus video: