Britanija će podržavati Crnu Goru i nakon izlaska iz EU

Predsjednik crnogorskog Parlamenta Ivan Brajović primio je danas Vitinga u oproštajnu posjetu i zahvalio mu na značajnom doprinosu koji je dao unaprjeđenju odnosa i jačanju saradnje dvije države
0 komentar(a)
Ivan Brajović Jan Viting, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović Jan Viting, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 10.05.2017. 13:35h

Velika Britanija će nastaviti da podržava Zapadni Balkan i Crnu Goru i nakon napuštanja Evropske unije, poručio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva, Jan Viting.

Predsjednik crnogorskog Parlamenta Ivan Brajović primio je danas Vitinga u oproštajnu posjetu i zahvalio mu na značajnom doprinosu koji je dao unaprjeđenju odnosa i jačanju saradnje dvije države.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović je ocijenio je značajnom činjenicu da je Velika Britanija pružala kontinuiranu podršku Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija.

“I što je jedna od prvih saveznica koja je ratifikovala Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u, i tako poslala jasan signal i ostalim članicama Alijanse”, kaže se u saopštenju.

Brajović je izrazio uvjerenje da će dvije države i ubuduće imati najbolje moguće odnose i razvijati snažno partnerstvo, i pored odluke Velike Britanije o istupanju iz EU.

Viting je istakao da će Velika Britanija nastaviti da pruža podršku Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori i nakon napuštanja EU”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: