Bošnjak: Nisam ni pomislila, a kamoli rekla da sam za prekid bojkota parlamenta

"Jesam izjavila da je bojkot počeo da zamara, misleći da sami bojkot bez dodatnog proaktivnog djelovanja opozicije ne daje očekivane rezultate i zato ga treba ojačati. Vrijeme neumitno teče, a ništa se ne dešava po pitanju vanrednih parlamentarnih izbora i uslova za njihovo održavanja i mi kao opozicija moramo pod hitno da se sastanemo i da dogovorimo zajedničko djelovanje"
92 pregleda 10 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2017. 10:34h

Nijednog momenta nisam pomislila, a kamoli izrekla da sam za prekid bojkota parlamenta, saopštila je danas Branka Bošnjak članica Demokratskog fronta (DF)

Ona je dodala da je njena izjava na prekjučerašnjoj pres konferenciji DF očigledno pogrešno protumačena od strane javnosti i kolega iz opozicije, pa bi željela bije dodatno pojasni kako ne bi bilo zabune.

Bošnjak je tada kazala da DF očekuje od Demokratske Crne Gore da pokrene inicijativu da se opozicione stranke sastanu na državnom nivou, u Podgorici. "Već smo dugo u bojkotu parlamenta, koji je počeo malo da zamara, tako da moramo da nađemo zajedničko rješenje šta dalje da radimo i kako da dođemo do vanrednih parlamentarnih izbora i pokažemo jedinstvo na redovnim izborima koji slijede, predsjedničkim i velikom broju lokalnih izbora", rekla je prije dva dana Bošnjak.

"Jesam izjavila da je bojkot počeo da zamara, misleći da sami bojkot bez dodatnog proaktivnog djelovanja opozicije ne daje očekivane rezultate i zato ga treba ojačati. Vrijeme neumitno teče, a ništa se ne dešava po pitanju vanrednih parlamentarnih izbora i uslova za njihovo održavanja i mi kao opozicija moramo pod hitno da se sastanemo i da dogovorimo zajedničko djelovanje, a da pobjeda opozicije u Herceg Novom nam pokazuje da narod želi promjene i da DPS više nema uporišta u narodu i da je na nama odgovornost da sad zajednički nađemo način da dođemo do vanrednih parlametarnih izbora na proljeće, uz neki vid dodatnog demokratskog pritiska pored bojkota", istakla je danas Bošnjak.

Ona je kazala i da javnost zna da DF smatra da su mirni, demokratski, kontinuirani protesti najbolje rješenje.

"Ali nijesmo stekli utisak da nas kolege iz opozicije u tome podržavaju. Zato sam smatrala da predstavnici te "građanske opozicije" iako smatram PzP je "građanskija" partija od mnogih u tom bloku, treba da iniciraju razgovore i da kažu šta oni misle, kako dalje. Pobjeda na lokalnim izborima vrlo malo znači bez promjene vlasti na državnom nivou, jer u ovoj privatnoj državi porodice Đukanović je sve zarobljeno i centralizovano i zna se gdje su glavne poluge moći", kazala je Bošnjak.

Po njenim riječima, sad se postavlja ključno pitanje svima "želimo li mi stvarne promjene ili ne.... i žele li svi potpuni otklon od ove kriminogene vlasti?"

"Narod je pokazao da to želi i mi treba da nađemo način da pravilno artikulišemo to njihovo nezadovoljstvo, a da li svi ostali činioci društva koji se deklarišu kao opozicioni to žele, nijesam baš sigurna, jer mnogi od njih, nemaju baš jasan otklon, već uvijek iznalaze razne izgovore samo da ne dođe do jedninstvenog odgovora ovim kriminalcima što su nam uzurpirali i uništili Crnu Goru. DF je jasan u svemu i zato prolazimo kroz ovu golgotu i progon koji nam vlast servira sa svojim isturenim igračima i lijepi nam razne etikete, a samo sa ciljem da se uništi najači i njima najžešći protivnik", zaključile je Bošnjak.

Bonus video: