DF: Ne čudi što za Markovića i Đukanovića današnji dan nije praznik nego destrukcija

„Činjenica je i to da su mračne sile i bolesni naumi uvijek imale opravdan strah od slobodarske Rusije, koja je u najtežim trenucima nesebično prihvatala na sebe ulogu globalnog zaštitnika slobode podnoseci na njen oltar milionske žrtve“, naveo je Zogović
52 pregleda 1 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 09.05.2017. 11:36h

Crnoj Gori prijeti najveća opasnost od kontinuirane opšte autodestrukcije gotovo svih institucija sistema, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

„Umjesto čestitke jednog od najznačajnijih praznika u ljudskoj istoriji, Dana pobjede nad fašizmom, premijer Duško Marković upozorava na opasnost potencijalne destrukcije iz Rusije“, kazao je poslanik DF-a, Milun Zogović.

Marković je juče kazao da su se on i američki državni sekretar Reks Tilerson "složili da je Crna Gora dala veoma snažan i ozbiljan odgovor toj destrukciji koja je dolazila iz Rusije".

Crnoj Gori, prema Zogovićevim riječima, prijeti najveća opasnost od kontinuirane opšte autodestrukcije gotovo svih institucija sistema, „a posebno od Markovićeve neznavene Vlade, i ta činjenica želi se prekriti spinovanjem teorija zavjere“.

„Činjenica je i to da su mračne sile i bolesni naumi uvijek imale opravdan strah od slobodarske Rusije, koja je u najtežim trenucima nesebično prihvatala na sebe ulogu globalnog zaštitnika slobode podnoseci na njen oltar milionske žrtve“, naveo je Zogović.

Zato je, smatra on, Dan pobjede, najveći praznik progresivnog čovječanstva. „Pa samim tim nikog i ne čudi što za Markovića, njegovu Vladu i njegovog šefa Đukanovića današnji dan nije praznik nego „destrukcija“.

“Premijer nije izbjegao da još jednom jasno potvrdi svoj nesumnjivo “legalistički karkter”, apostrofirajući pravne razloge kao glavnu kočnicu za ponavljanje parlamentarnih izboraodržanih u “redovnom” ambijentu takozvanog Katnićevog državnog udara”, saopštio je Zogović.

Kako je rekao, prema Markoviću, fingirani državni udar je najveći dokaz demokratičnosti izbornog procesa i nesporna potvrda pravne snage izbora koji ne proističu iz slobodno izražene volje građanina.

“I više je nego očigledno da je Marković vješto napravio frazološki spin u želji da relativizuje priznanje da je njegovoj partiji pala podrška zbog NATO integracija, i da je i njima jasno da nelegitimna odluka nelgitimne Skupštine o priključenju Crne Gore NATO-u ne odražava volju građana Crne Gore koji se dominantno protive priključenju NATO-u”, naveo je Zogović.

To priznanje, kako je ocijenio, najbolje oslikava diktatorski karakter aktuelnog režima, koji, iako svjestan da nema podršku građana, upravlja državom i, suprotno većinskoj volji građana, gura je u vojni savez.

Na taj način Crna Gora se, prema riječima Zogovića, pretvara u NATO koloniju sa nametnutom upravom, koja nema uporište u volji građana nego u brutalnoj sili stranih centara moći.

“Ali za razliku od vašarskog premijera, vašarske vlade, slobodna Crna Gora, sa posebnim pijatetom obilježava današnji praznik, u nadi da se čovječanstvo i u budućnosti znati da se odbrani od novih mračnih sila i izazova koji proističu iz nezdravih imperijalističkih pretenzija”, zaključio je Zogović.

Bonus video: