„Kako te nije sramota da budeš u Demokratama, a radiš u mojoj Opštini? Ja te hranim!“

Oni ističu i da je danas Adžić došla na posao i saznala da su joj sa službenog računara izbrisani svi podaci "čime su joj stvoreni nemogući uslovi za rad."
206 pregleda 28 komentar(a)
Mirjana Adžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Mirjana Adžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.05.2018. 09:40h

Demokratska Crna Gora je optužila predsjednika Opštine Plužine Mijuška Bajagića za pritisak, šikaniranje i mobing njihove kandidatkinje za odbornicu Mirjanu Adžić.

Oni smatraju da Bajagić, koji je član Socijalističke narodne partije, pokušava da utiče na njenu volju da bude dio Demokratske Crne Gore i odbornica u SO Plužine jer je druga na listi Demokrata.

"Naime, otkako se politički angažovala u Demokratama trpi nesnosnu torturu od strane nadređenih u Opštini Plužine, gdje je i zaposlena u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti. Konkretno, od strane predsjednika Opštine, Mijuška Bajagića, bila je nekoliko puta pozivana na razgovor, u kojem ju je propitivao, prijetio joj i vrijeđao je riječima: „Kako te nije sramota da budeš u Demokratama, a radiš u mojoj Opštini? Ja te hranim!“ Pored Bajagića, Adžić je trpjela nevjerovatan pritisak i od strane sekretara sekretarijata u kojem je zaposlena – dakle, njoj direktno nadređenog, Petra Mitrića, koji je obavljao slične "razgovore" sa njom kao i Bajagić", navode Demokrate u saopštenju.

Oni ističu i da je danas Adžić došla na posao i saznala da su joj sa službenog računara izbrisani svi podaci "čime su joj stvoreni nemogući uslovi za rad."

Adžić tvrdi da se to dogodilo samo na njenom računaru i da su nadređeni da će to "provjeriti u narednim danima", pa Demokrate tvrde da iz Opštine žele da joj smjeste da bi joj dali otkaz, zbog čega je Adžić prijavila slučaj policiji.

"Očigledno je da je i vlast u Plužinama zahvatila ista bolest autokratskih i zatvorenih dugogodišnjih sistema kao što je to slučaj sa pojedinim DPS lokalnim upravama i onom na državnom nivou, koja ne toleriše drugačije mišljenje i pripadnost ideji koju baštini druga politička partija ili opcija. Ovakvo ponašanje predsjednika Opštine Plužine je, kratko i jednostavno rečeno – sramno. I potpuno neprihvatljivo. I Demokrate će znati da zaštite svoju kandidatkinju za odbornicu. Ovo je posljednja opomena Bajagiću pred direktnu krivičnu prijavu za očigledan mobing i još par krivičnih djela koja je učinio prilikom njegovog neprimjerenog uticaja na zaposlenu u Opštini", zaključuju Demokrate.

Bonus video: