“Žika, evo Jasna zove, kaže da ne izlaziš na izbore i da se javiš direktoru”

Demokrate su ukazale da je direktor Stambenog komunalnog preduzeća Bane Crnogorčević posredstvom trećeg lica J. K. vršio pritisak na svog zaposlenog Ž. Đ. da juče ne glasa
2 komentar(a)
Bane Crnogorčević
Bane Crnogorčević
Ažurirano: 08.05.2017. 06:23h

S obzirom na odsustvo posmatrača, sumnje na izborne manipulacije u Herceg Novom uglavnom su prijavljivale Demokrate.

Lider te partije Aleksa Bečić je slučajeve prijavio Specijalnom tužilaštvu, koje je nadležno za izborne neregularnosti.

Pozivajući se na SMS poruke, Demokrate su ukazale da je direktor Stambenog komunalnog preduzeća Bane Crnogorčević posredstvom trećeg lica J. K. vršio pritisak na svog zaposlenog Ž. Đ. da juče ne glasa.

“Žika, evo Jasna zove, kaže da ne izlaziš na izbore i da se javiš direktoru”, glasi poruka koju je dobio zaposleni.

Članica jednog biračkog odbora u Igalu, predstavnica DPS-a Ivana Krivokapić, slala je sa svog telefona imena birača koji su izašli na glasanje, tvrde Demokrate.

“Krivokapićeva je dva puta upozorena od strane opunomoćenog predstavnika Demokrata, nakon čega je uklonila telefon”, kazali su.

Demokrate su prijavile da je kod drugog biračkog mjesta jedno lice snimalo birače.

“Nerijetko tu parkiram auto, a danas sam došao da sa prijateljima popijem kafu u hotelu 'Lighthouse'. Ogorčen sam ovakvim podmetanjima i manipulacijama, koji su direktan napad na moju čast”, rekao je Petar Kosić “Vijestima”, koji se nalazi na spornim fotografijama.

Prijava je podnijeta i protiv poslanika DPS-a Petra Ivanovića, zbog sumnje Demokrata da on stoji iza negativne kampanje protiv njih.

Oni su zabilježili susret Ivanovića i službenika policije Novaka Lekovića, kojeg su dan ranije prijavili policiji jer je vozio automobil sa postavljenim plakatima DPS-a i SD-a, ali i Demokrata na kojem su označeni kao „preletačevići“.

Ivanović, šef kampanje i koordinator za Novi, tvrdi da sastanak nije bio tajan i da ga je Leković upoznao sa izjavom Novljanina koji je u izjavi MUP na potpuno drugačiji način osvijetlio sporni događaj.

Demokrate su tužilaštvu na čijem je čelu Milivoje Katnić prijavili i zloupotrebu službenih vozila.

“Automobili na fotografijama koje prilažemo uslikani su ili ispred, tj. u neposrednoj blizini Sportskog centra u Igalu, gdje je održan promotivni skup DPS-a, ili neposredno prije njegovog početka, na samoj ulici u Herceg Novom, dok su se kretali ka mjestu promocije”, navodi se u saopštenju partije.

Bonus video: