Bečić podnio krivičnu prijavu Katniću: Ko je pustio službena vozila da idu na skup DPS

"Automobili na fotografijama koje prilažemo uslikani su ili ispred, tj. u neposrednoj blizini Sportskog centra u Igalu, gdje je održan promotivni skup DPS-a, ili neposredno prije njegovog početka, na samoj ulici u Herceg Novom, dok su se kretali ka mjestu promocije. Njihove reg. oznake su: BR CG 066, BD CG 068, PG CG 032, PG MN 132 i PG MN 129",
107 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2017. 09:29h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić podnio je krivičnu prijavu specijalnom tužiocu Milivoju Katniću protiv službenih lica koja su na dan konvencije Demokratske partija socijalista omogućila zloupotrebu službenih vozila.

"U četvrtak, 04.05.2017. godine, u 20.00h, održana je završna konvencija Demokratske partije socijalista u Herceg Novom. Tom prilikom, pored više od 35 autobusa iz svih krajeva Crne Gore, na promotivni skup DPS-a stiglo je i više desetina automobila sa službenim registarskim oznakama. Stoga, podnosim Vam krivičnu prijavu protiv službenih lica koja su za predstavljanje izborne liste (u konkretnom slučaju – „HERCEG NOVI Sigurnim korakom, za Crnu Goru! Demokratska partija socijalista – Milo Đukanović“) koristila ili omogućila korišćenje automobila, kao imovine u vlasništvu državnih organa, javnih ustanova, javnih preduzeća i fondova, jedinica lokalne samouprave i privrednih društava u kojima država ima vlasnički udio, čime su ostvarila sve elemente bića krivičnog djela iz člana 193a Krivičnog zakonika Crne Gore.

Automobili na fotografijama koje prilažemo uslikani su ili ispred, tj. u neposrednoj blizini Sportskog centra u Igalu, gdje je održan promotivni skup DPS-a, ili neposredno prije njegovog početka, na samoj ulici u Herceg Novom, dok su se kretali ka mjestu promocije. Njihove reg. oznake su: BR CG 066, BD CG 068, PG CG 032, PG MN 132 i PG MN 129", navodi se u prijavi.

Bečić navodi da je to praksa već duže vrijeme, ali poziva Katnića da stane tome na kraj.

"Zato, očekujem da ćete hitno preduzeti radnje iz svoje nadležnosti da pronađete koja službena lica su mogla koristiti ili omogućiti korišćenje službenih automobila sa naznačenim reg. oznakama na protivpravan način i da ćete protiv njih pokrenuti postupak u kojem će se utvrditi njihova krivična odgovornost", zaključuje Bečić.

Galerija

Bonus video: