Mandić razgovarao sa Vučićem: Položaj Srba u CG sve teži, režim ne preza od upotrebe sile

Saopšteno je da je Vučić naglasio da je veoma važno graditi što bolje odnose u regionu, a posebno bi dobri odnosi trebali da budu između Srbije i Crne Gore, jer su istorijski i ekonomski upućene jedna na drugu
76 pregleda 15 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Andrija Mandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić, Andrija Mandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Ažurirano: 06.05.2017. 09:25h

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF Andrija Mandić razgovarao je danas u Beogradu sa premijerom i izabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

NOVA je saopštila da je Mandić tom prilikom čestitao Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima i poželio mu da ovu funkciju obavlja na korist ne samo građana Srbije, nego i svih Srba koji žive izvan Srbije.

"Mandić i Vučić su konstatovali da se dogovorena podrška kulturnim institucijama našeg naroda u Crnoj Gori odvija u skladu sa ranijim dogovorima i da će se i ubuduće odvijati sličnom dinamikom. Lider NOVE je istakao da je posebno važno intenzivirati saradnju i pružiti konkretnu podršku opštinama u Crnoj Gori u kojima dominantno živi srpski narod, a naročito su veliki potencijali opština u Boki kotorskoj čiji su stanovnici tradicionalno vezani za Srbiju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Mandić kazao da je položaj Srba u Crnoj Gori sve teži, "da se pojačava diskriminacija i pritisci na srpski narod, i da se lideri i predstavnici srpskog naroda progone na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi."

"Režim ne preza ni od upotrebe sile i situacija je iz dana u dan složenija. Zato nam je obaveza da sa tim problemima prvo upoznamo predsjednika Srbije, očekujući njegovu pomoć i podršku. Željeli bi da on o tim problemima i našem teškom položaju upozna važne međunarodne adrese koje bi mogle da pomognu u prevazilaženju teške krize u Crnoj Gori", kazao je Mandić.

Saopšteno je da je Vučić naglasio da je veoma važno graditi što bolje odnose u regionu, a posebno bi dobri odnosi trebali da budu između Srbije i Crne Gore, jer su istorijski i ekonomski upućene jedna na drugu.

Bonus video: