Fanfani korisnica naknada za majke

Ona je rekla da je spremna da se odrekne nadoknade i da nikada nije podržavala proteste koji su uslijedili nakon smanjenja naknada za majke sa troje ili više djece
146 pregleda 1 komentar(a)
Tatjana Fanfani, Foto: Socijaldemokrate
Tatjana Fanfani, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 05.05.2017. 17:35h

Nosilac izborne liste Socijaldemokrata u Herceg Novom, Tatjana Fanfani , uspješna privrednica i vlasnica firme “ Fanfani ” korisnica je naknade za majke sa troje i više djece i tvrdi da je spremna da se tih primanja odrekne.

U javnosti su naknade za majke sa troje i više djece, doživljena, prije svega kao socijalna kategorija, a iz vrha SD-a kritikovali su majke zbog protesta ispred parlamenta i tvrdili da određeni politički akteri podstrekuju njihovo nezadovoljstvo.

Fanfani je za “Vijesti” kazala da je “nešto što je predstavljeno kao mjera stimulisanja rasta nataliteta, dobilo epilog nesistemske mjere nepoznate u savremenom svijetu, koja je dovela do diskriminacije velikog broja majki i žena i dobila jednu političku konotaciju čija sam očigledno bila i ja žrtva”, tvrdi Fanfani.

Ona tvrdi da je, prije nego što je predala dokumentaciju, razmišljala da li da prihvati naknadu na koju ima zakonsko pravo.

“Čak sam se interesovala u Centru za socijalni rad, postoji li mogućnost da se odreknem naknade u korist majke devetoro djece iz okoline Kolašina, o kojoj je na RTCG emitovana reportaža, ali sam dobila negativan odgovor, rekla je Fanfani i navela da “naknadu nikada nije iskoristila u sopstvenu korist, već novac usmjerila tamo gdje je bilo potrebnije”.

“Zakon, koji je trebalo da učini sve majke ponosnim, u stvari je bio očigledno sredstvo određenih društvenih aktera da se na demagoški i populistički veoma prijemčiv način, izvrši nesistemski, a pokazalo se veoma ozbiljan finansijski udar na državni budžet”, kazala je Fanfani.

Ona je rekla da je spremna da se odrekne nadoknade i da nikada nije podržavala proteste koji su uslijedili nakon smanjenja naknada za majke sa troje ili više djece.

Smatra da bi trebalo naći bolje rješenje kojim pomoglo onim majkama koje su ne svojom krivicom napustile radna mjesta, zamijenivši ih navedenim naknadama”.

Bonus video: