Mandić: Mi smo pravoslavni hrišćani koji su spremni na svaku vrstu žrtve

"Naš prijatelj i saborac Milan Knežević se danas na pravdi Boga nalazi u zatvoru, prije njega Mihailo Čađenović, Željko Šćepanović, Dejan Vujisić, Momir Nikolić, Nikola Bajčetić, a gotovo svim poslanicima DF i ostalim funkcionerima DF se sudi u brojnim montiranim političkim procesima", rekao je Mandić
148 pregleda 11 komentar(a)
Nova srpska demokratija, slava, Foto: Nova srpska demokratija
Nova srpska demokratija, slava, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 14.05.2018. 14:47h

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić je kazao da niko ne može zaustaviti i obeshrabriti Demokratski front (DF) u borbi za slobodnu Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz NSD, ta partije je u Podgorici obilježila svoju krsnu slavu-Svetog Vasilija Ostroškog

Mandić je posebno pozdravio člana predsjedništva DF Milan Kneževića.

"Naš prijatelj i saborac Milan Knežević se danas na pravdi Boga nalazi u zatvoru, prije njega Mihailo Čađenović, Željko Šćepanović, Dejan Vujisić, Momir Nikolić, Nikola Bajčetić, a gotovo svim poslanicima DF i ostalim funkcionerima DF se sudi u brojnim montiranim političkim procesima. Nas ništa ne može pokolebati, jer mi smo pravoslavni hrišćani koji su spremni na svaku vrstu žrtve, iz koje se u poslednjih dvije hiljade godina uvijek rodila pobjeda i sloboda, pa će tako biti i u ovom slučaju", rekao je Mandić.

On je čestitao prisutnima slavu i istakao da je ovo najbrojnija slava od osnivanja stranke.

Poručio je i da NSD snažno nastavlja svoju misiju - "rušenje kriminalnog režima, borbu za ravnopravnost i konstitutivnost srpskog naroda, koji godinama trpi nepravdu i diskriminaciju".

Iz NSD je saopšteno i da je Mandić kazao na uticaj Ambasade na određene političke subjekte, kako u vlasti tako i u opoziciji, a rekao je i da sa DF-om niko ne može upravljati osim onih koji čine DF, koji će i ubuduće politiku voditi autonomno, ne pristajući na bilo kakve pritiske, odakle god dolazili.

U saopštenju NSD se navodi i da su osim članova i funkcionera te partije, proslavi prisustvovali i članovi predsjedništva DF, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović, poslanici DF, predsjednik SNP Vladimir Joković, lider PUPI Vojin Vuletić, predsjednik Srpske radikalne stranke Ilija Darmanović i visoki funkcioner DSS Matija Nikolić.

"Krsnu Slavu NSD su svojim prisustvom uveličali vodeći intelektualci, istaknuti umjetnici i javne ličnosti iz reda srpskog naroda u Crnoj Gori. Protojereji Branko Tapušković i Jovan Plamenac su rezali slavski kolač, a okupljeni su posebno pozdravili prvog predsjednika Crne Gore, osnivača Socijalističke narodne partije i jednog od osnivača Nove srpske demokratije Momira Bulatovića", piše u saopštenju NSD.

Nosilac liste koalicije DF-SNP u Podgorici "Sve za moj grad!" i kandidat za gradonačelnika, Slaven Radunović, istakao je da će pobjeda opozicije u Glavnom gradu biti najsnažniji mogući podstrek za promjene na svim nivoima.

"Pozivamo sve koji mogu i žele, da pomognu da se Podgorica oslobodi i da dobije vlast koja će raditi na korist svih građana. Zato je neophodno da svi naši članovi, aktivisti i funkcioneri do 27. maja ulože dodatni napor i tako doprinesu pobjedi koalicije DF-SNP "Sve za moj grad!", poručio je Radunović.

Preporučujemo za Vas