Radović: U koaliciju sa onima kojima vlast nije cilj

Svuda u Evropi lokalne građanske stranke rukovode opštinama, kaže Radović
0 komentar(a)
Dušan Radović Krušo
Dušan Radović Krušo
Ažurirano: 04.05.2017. 18:29h

Lider grupe građana Izbor Dušan Radović Krušo kazao je da postizborna koalicija dolazi u obzir samo sa onima kojima vlast nije cilj.

Radović je za “Vijesti” rekao da Izbor želi koaliciju sa onima čiji je cilj realizovanje projekata. “Tu nema emocija, već samo racionalno razmišljamo. Sa DPS-om to nikako nije išlo, tako da ponovna koalicija nije moguća”, rekao je Radović, odgovarajući na spekulacije da je Izbor spreman da opet uđe u koaliciju sa DPS-om.

On je dodao da će građani prepoznati ko je za Herceg Novi, a ko nije. “Da će prepoznati ko realno može da realizuje program, a ko samo skreće pažnju. Svuda u Evropi lokalne građanske stranke rukovode opštinama. Dokaz da je Izbor pravi za građane Herceg Novog je i to da druge političke stranke koriste naše projekte kao dio svojih programa. Samo neka paze da dobro prepisuju”, kazao je Radović.

On tvrdi da će izbor realizovati projekte koji su već isplanirani tokom mandata u vlasti, jer, kako tvrdi, investitore imaju. “Tokom dvije godine bavili smo se izradom projektne dokumentacije, svime onim što mora da postoji kako bismo animirali investitore. Planiramo i spremni smo da se Novi razvija na Luštici, na Orjenu, da se izgradi obilaznica, riješi problem parkiranja, da Institut Igalo dobije vrlo bitnog strateškog partnera koji će ga razviti i dovoditi visokoplatežne goste”, rekao je Radović.

U realizaciji projekata računa na javna i privatna sredstva, ali i na evropski fondovi. Infrastrukturni projekti, ko što su podvodni tunel, obilaznica, ski-centar na Orjenu, selo za treće doba na Kamenom, finansiraće se BOT aranžmanima sa investitorima. To znači da investitor prema projektu izgradi, koristi i preda opštini objekat u ugovorenom vremenskom periodu. Budući investitori i sadašnji, kao što su „Northstar“ i „Porto Novi“ imaju potrebu povezivanja sa dva aerodroma, te je pretpostavka da će i oni biti zainteresovani za ovakve projektie” kazao je Radović.

Bonus video: