Bečić i Abazović umjesto nacionalizma ponudili programsku politiku

Za Demokratsku Crnu Goru i Građanski pokret URA nema manjih i većih problema, već postoje samo rješenja za njih
171 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Koalicija za 21. vijek
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 24.05.2018. 06:24h

Bar, grad stare masline i srce Mediterana, nekada simbol razvoja, prosperiteta i blagostanja, danas je grad koji je poznat po propaloj floti i uništenoj privredi. Primorka, Bar bilje, Tehnopromet, Košuta, Izbor Bar samo su jedni u nizu od mnogobrojnih nekadašnjih nosilaca i ponosa crnogorske privrede,koji su širom Crne Gore zapošljavali na desetine hiljada radnika i hranili isto toliko porodica. U vezi sa tim, možemo samo da se pitamo u kolikoj mjeri je svemu tome doprinijela lokalna, a koliko državna vlast oličena u Demokratskoj partiji socijalista.

Nedostatak volje i osjećaja, ali i nesposobnost i neodgovornost onih koji upravljaju gradom, rezultirao je da skoro i nema uređenih dječijih igrališta i malih sportskih terena. Krajnje nemaran odnos i nebriga dosadašnje vlasti za razvoj zdravih stilova života kako mladih tako i starih, neće biti praksa Demokrata i GP URA, kao predstavnika nove vlasti. U Baru za 21. vijek, većina slobodnih površina između zgrada u vlasništvu opštine, biće privedena namjeni za dječije igralište ili sportski teren za rekreaciju.

Teren u Makedonskom naselju je lokacija koja se može i mora urediti tako da bude prilagođena svim uzrastima. Demokrate i Građanski pokret URA znaju kako. Imaju ljude i projekte. Imaju rješenja. Idejni projekat ljudi za 21. vijek predviđa zamjenu starih koševa novim, uz ograđivanje igrališta za košarku. Pored toga, postavićem podlogu i mobilijar na terene i igralište za najmlađe, a odraslima priuštiti sprave za street workout, i naravno, postaviti osvjeteljenje. Zato Bar za 21. vijek.

Bečić - Abazović: Rekonstruisaćemo Velji put u Zeti

Odlazeća vlast u Zeti obećavala je mnogo, a ispunila je ili malo ili ništa. Kako je to samo i svojstveno DPS-u, umjesto realizacije predizbornih obećanja, ostaju samo porazni rezultati nerada i prevarа, kao i uvene fraze "potrebno je još vremena", "u narednom mandatu ispunićemo sva obećanja" i tome slično. Tako su i 2014. godine, u jeku izborne kampanje, obećali da će za tri mjeseca, po završetku izbora, početi izgradnju putnog pravca u Matagužima. Izgradnja pomenutog putnog pravca nije počela tri mjeseca po završetku izbora, nego sa zakašnjenjem od tri godine! Od pet kilometara obećanog putnog pravca izgradili su svega 500 metara. Za četiri godine vršenja vlasti nisu bili sposobni, a ni voljni, da urade 10% od samo jednog izbornog obećanja.

Sa punim pravom može se reći da se od obećane rekonstrukcije Veljeg puta nije krenulo dalje od slova na papiru. Riječ je o putnom pravcu od izuzetnog značaja za stanovnike Zete, jer saobraćajnica predstavlja alternativni koridor kroz centar Golubovaca.

Kako pomenuti putni pravac, tako i cjelokupna saobraćajna infrastruktura u Zeti, mora biti u značajnom dijelu obnovljena i osavremenjena. Shodno tome, Demokrate i Građanski pokret URA, kao odgovorni predstavnici nove vlasti, rekonstruisaće Velji put. Idejnim projektom predviđena je realizacija ovog objekta u dvije faze, a samim projektom je obuhvaćeno: blagovremena eksproprijacija, usklađivanje i izrada planske dokumentacije, obezbjeđivanje finansijskih sredstava i pravovremeno uvođenje izvođača u radove. Nova saobraćajnica će imati dvije kolovozne trake, trotoar i modernu led rasvjetu. Za Demokratsku Crnu Goru i Građanski pokret URA nema manjih i većih problema, već postoje samo rješenja za njih. Zato, svi zajedno za Zetu za 21. vijek!

U kratkom spotu razbili 30-to godišnju matricu vladanja u Crnoj Gori