"GRAD VRATITI DOMAĆINSKOM UPRAVLJANJU I POŠTENOM RADU"

Đurović: DPS tretira Herceg Novi kao privatnu prćiju

Ona tvrdi da je obaveza SNP-a, kao nove i odgovorne vlasti, da se uključe u sve te procese i javno brane interese grada po svaku cijenu
86 pregleda 0 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: SNP Herceg Novi
Danijela Đurović, Foto: SNP Herceg Novi
Ažurirano: 04.05.2017. 12:58h

Herceg Novi je mjesto iznevjerenih očekivanja, i to se 7. maja mora promijeniti, a grad vratiti domaćinskom upravljanju i poštenom radu, poručila je nosilac liste Socijalitičke narodne partije (SNP) na lokalnim izborima, Danijela Đurović.

Ona je rekla da je sudbina „Brodogradilišta“, „Južnog Jadrana“, „PKB-a“, „Vektra-Boke“, „Prvoboraca“, ali i mnogih drugih privrednih subjekata, koje su stvarale generacije Novljana, pokazala da Demokratska partija socijalista tretira Herceg Novi kao "privatnu prćiju".

To kao da im nije bilo dovoljno, pa su u programu krčmenja državne imovine, nazvanom plan privatizacije za 2017. godinu, obuhvaćeni Institut „Dr Simo Milošević“, Donja Arza, lokalitet koji se nalazi između Njivica i ušća Sutorine, kasarna „Gornji Klinci“ i lokaliteti „Kabala for“ i „Dobra luka"“, navodi se u izjavi Đurović.

Ona tvrdi da je obaveza SNP-a, kao nove i odgovorne vlasti, da se uključe u sve te procese i javno brane interese grada po svaku cijenu.

„Dosta je Novi bio bunar za ispunjavanje tuđih želja. Vrijeme je da se okrene svojim interesima“, poručila je Đurović.

Ona je istakla da su Novom neophodne promjene na bolje, „a moja je obaveza da sa timom odgovornih i mladih ljudi omogućim da do njih i dođe“.

„Novi može i mora i više i bolje kako na planu saobraćajne infrastrukture, vodosnabdijevanja, uređenja kanalizacije, regulisanja parking mjesta i sređivanja zelenih površina, ali prioritet treba da bude povećanje zaposlenosti, čemu ćemo kao nova vlast, kroz saradnju sa renomiranim inostranih investitora, biti posvećeni“, rekla je Đurović.

SNP će, kako je navela, kao društveno i socijalno odgovorna partija, obezbijediti uslove za izgradnju nove osnovne škole u Igalu, a svim osnovcima pokloniće besplatne udžbenike, kao što rade u svim opštinama gdje su na vlasti.

„Tu je svakako i izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, kao i Radnog centra sa programom “stanova uz podršku”, ali i posebna briga o Luštici kao rijetkom preostalom biseru Novog. Ne smijemo dozvoliti da taj biser bace u blato“, dodala je Đurović.

Vratiće, kako je poručila, dostojanstvo institucijama grada i stvoriti uslove za bolji kvalitet života svih građana.

„Niko nas ne može ni zastrašiti, ni ucijeniti. Zato sam sigurna da će se Novljani, poštujući svoje izvorne korijene, dati povjerenje dosljednom i dokazanom prijatelju – onom kome se može vjerovati - SNP-u“, poručila je Đurović.

Ona je rekla da je vrijeme za one koji vole Novi, koji žive i rade za taj grad.

Đurović je pozvala Novljane da izađu na izbore i kormilo svoje budućnosti uzmu u svoje ruke.

„Da Novi ponovo bude bastion slobode. Zato, ustani i pobijedi – samo za Novi. SNP – čista desetka!“, navodi Đurović.

Preporučujemo za Vas