Đurović: Dosta je Herceg Novi bio bunar za ispunjavanje tuđih želja

"Da se o Novom odlučuje u Novom, kako bi naš grad postao sigurno i bogato mjesto za život svih njegovih građana, a ne poprište mafijaških obračuna”, kazala je Đurović u razgovoru za “Vijesti”
185 pregleda 0 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: SNP
Danijela Đurović, Foto: SNP
Ažurirano: 04.05.2017. 12:26h

Nova vlast u Herceg Novom neće stvarati probleme građanima, nego ih rješavati, poručila je nosilac izborne liste Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Đurović.

“Vrijeme je za promjene nabolje. SNP će stvoriti uslove da Novi dobije efikasnu i domaćinsku lokalnu samoupravu koja će rješavati, a ne stvarati probleme građanima. Da se o Novom odlučuje u Novom, kako bi naš grad postao sigurno i bogato mjesto za život svih njegovih građana, a ne poprište mafijaških obračuna”, kazala je u razgovoru za “Vijesti”.

Na pitanje koji su to problemi koje treba hitno rješavati, u SNP-u smatraju da su to neregulisani saobraćaj, nedostajući parking, izgradnja nove autobuske stanice, sanitarna deponija i završetak kanalizacionog kolektora.

Ističe da su sve privatizacije u Novom bile neuspješne i da to nije slučajnost,

“Jasno je da Vlada i Savjet za privatizaciju nemaju odgovore za Boku, Bolnicu Meljine, Institut Igalo jednako kao što je interes Podgorice presudio po pitanju Mamule uprkos javnom protivljenju građana Novog. Dosta je Novi bio bunar za ispunjavanje tuđih želja. Vrijeme je da se okrene svojim interesima,” kazala je ona.

Smatra da Novi mora poboljšati svoju turističku ponudu, a poseban akcenat, po njoj, treba da bude povezivanje poljoprivredne proizvodnje sa pružaocima turističkih usluga.

Đurović je dodala da SNP, poslije 7. maja, sigurno neće u koaliciju sa DPS-om, te da će biti otvoren za koalicije sa svim partijama opozicije.

Na pitanje koliko reputacij iz susjednog Kotora, gdje je SNP, bar je u javnosti vladalo takvo mišljenje, “kočio” dogovore u formiranju koalicije, može uticati na glasače u Herceg Novom, Đurović je kazala da se partija u tom gradu pokazala kao “odgovoran politički subjekt koji jedini raspolaže sa kvalitetnim kadrovskim rješenjima” a da je to jasno i građanima Novog poslije dvogodišnjeg “nedomaćinskog upravljanja DPS-a”.

Bonus video: