Bečić: Dopuna krivične prijave zbog kršenja izbornih prava

On je još jednom pozvao specijalnog tužioca da što prije postupi po krivičnoj prijavi i dopuni, jer "ako se ovakve stvari dozvole u 21. vijeku, u državi kandidatu za članstvo u Evropsku uniju, zamislite šta sve možemo sjutra očekivati"
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2017. 19:14h

Lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, uputio je danas Specijalnom državnom tužilaštvu dopunu krivične od 29. aprila protiv nepoznate osobe zbog djela protiv izbornih prava.

On je u prijavi podsjetio da je 29. aprila podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog učinjenih krivičnih djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore - “Krivična djela protiv izbornih prava”, kao i drugih krivičnih dijela iz tog Zakonika.

“Naime, odmah kad smo saznali da je građanima Herceg Novog dostavljeno na kućnu adresu pismo monstruzne sadržine, koje obiluje najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore, kao i pozivom na linč članova i funkcionera Demokrata, od kojih su naročito izloženi opasnosti naši mladi volonteri koji svakodnevno obilaze domaćinstva i razgovaraju sa građanima, hitno smo reagovali”, navodi se u prijavi Bečića.

Danas su, kako tvrdi, došli do novih pisama iste monstruozne sadržine, čija se distribucija očigledno nastavlja (jer su četiri od čest primljena danas).

“I ovog puta se nadamo da ćete hitno preduzeti radnje iz Vaše nadležnosti na otkrivanju ovih gnusnih djela i njihovih počinilaca i nalogodavaca”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, postupanje specijalnog državnog tužioca zahtijeva hitnost iz više razloga.

“Prvo, kako biste preduprijedili dalje širenje ogavnih i jasno iskazanih neistinitih kvalifikacija na naš račun. Drugo, kako biste spriječili nekog drugog da mu na um padne da vrši slična djela prema bilo kome i dobar dio porodica u Crnoj Gori zabrine. Treće, kako bi se konačno pokazalo da Crna Gora ima bar malo vladavine prava u njoj i da pravda nije selektivna”, rekao je Bečić.

On je još jednom pozvao specijalnog tužioca da što prije postupi po krivičnoj prijavi i dopuni, jer "ako se ovakve stvari dozvole u 21. vijeku, u državi kandidatu za članstvo u Evropsku uniju, zamislite šta sve možemo sjutra očekivati"

“Ako se nalogodavci poziva na linč dobrog dijela Crne Gore (Demokrate su respektibilan politički subjekt, pa možete zamisliti koliko imaju članova) hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravdi, onda sve može biti dozvoljeno", ocijenio je Bečić.

Galerija

Bonus video: