Šimrak: Lišeni smo tereta tuđeg grijeha

“Ako pogledate rad lokalne uprave, shvatićete da su svi njihovi potezi iznuđeni. Prethodnim greškama pravdaju potrebu novih”
0 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.05.2017. 18:05h

Nova vlast u Herceg Novom će služiti građanima, a ne čelnicima partija na vlasti - to je temelj naše politike i suština onoga što građani od nas očekuju, poručio je nosilac liste SDP-URA Dragan Šimrak.

“Ako pogledate rad lokalne uprave shvatićete da su svi njihovi potezi iznuđeni. Prethodnim greškama pravdaju potrebu novih. To je više gašenje požara, nego strategija razvoja. Upravo zbog toga ćemo okupiti svu novsku pamet, koja ne stanuje samo u političkim partijama, i donijeti dugoročni strateški plan razvoja i višegodišnji investicioni plan i u najkraćem roku prostorno-planska dokumenta”, kazao je on.

Šimrak obećava da će ubrzo riješiti problem vodosnabdijevanja, izgraditi autobusku stanicu, šetalište i put duž rivijere, garaže u Igalu i centru grada.

"Najvažnije, stavljanjem u funkciju zarobljenih resursa stvoriti uslove za zapošljavanje kako bi zadržali i vratili mlade - budućnost Herceg Novog”, kazao je.

Na pitanje ko bi mogli biti njihovi koaliconi partneri poslije izbora, Šimrak napominje da je koalicionim sporazumom SDP- URA predviđeno onemogućavanje povratka na vlast “Marovićeve koalicije - DPS-a i Izbora”.

Međutim, neće ni sve partije opozicije moći da računaju na saradnju.

"Kada su u pitanju oni opozicioni politički subjekti koji su se na loklanom nivou ponašali kao i DPS i učestvovali u pohari Herceg Novog, moraju pokazati veliku samokritičnost i odustati od istrošenih i nesposobnih kadrova ukoliko žele saradnju sa nama", poručio je Šimrak.

On isteče da su SDP i URA jedine partije koje nikada nisu bile u vlasti u Novom i da na rezultat neće negativno uticati to što je SDP bio 17 godina vlast na državnom nivou.

Međutim, očekuje pozitivan uticaj na koaliciju zbog prelaska dijela članova u Socijaldemokrate (SD).

"Nije bilo raskola, već su oni funkcioneri koji su poklekli u vlasti odlučili da se pridruže DPS-u, kako bi još koji dan ostali na funkcijama. To je dobro, jer nam je olakšalo partijsko čišćenje koje smo neprimjereno dugo odlagali. Lišeni tereta tuđeg grijeha, ostvarićemo mnogo bolji rezultat", uvjeren je on.

Bonus video: