Knežević vođa puta u Moskvu

Pored predsjednika Demokratske narodne partije (DNP), delegaciju će činiti i poslanik i predsjednik Instituta za srpski jezik i književnost Budimir Aleksić, menadžer Opštine Budva Milo Božović, odbornik u Skupštini opštine Budva Jovica Gregović, predsjednik Unije za vojnu neutralnost Gojko Raičević i predsjednik Kluba mladih DNP-a Nikola Jovanović
117 pregleda 0 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.05.2017. 05:43h

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević pozvan je da predvodi crnogorsku delegaciju u Rusiji na proslavi obilježavanja 72. godišnjice Dana pobjede u Velikom otadžbinskom ratu. Knežević će sa delegacijom tamo boraviti na poziv gubernatora Voronješke oblasti Alekseja V. Gordeeva, saznaju “Vijesti”. Gordeev je bio ministar poljoprivrede u vrijeme drugog predsjedničkog mandata Vladimira Putina.

Veliki otadžbinski rat je naziv koji se koristi u Rusiji i drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza za operacije vođene tokom Drugog svjetskog rata protiv nacističke Njemačke i njenih saveznika od napada na SSSR (22. juna 1941) do kapitulacije Berlina (9. maja 1945).

Pored predsjednika Demokratske narodne partije (DNP), delegaciju će činiti i poslanik i predsjednik Instituta za srpski jezik i književnost Budimir Aleksić, menadžer Opštine Budva Milo Božović, odbornik u Skupštini opštine Budva Jovica Gregović, predsjednik Unije za vojnu neutralnost Gojko Raičević i predsjednik Kluba mladih DNP-a Nikola Jovanović.

Posjeta će trajati od 07. do 12. maja, i osim marša “Besmrtnog puka”, predviđeni su razgovori sa gradonačelnikom Voronježa, posjeta društva rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva, razgovor sa deputatima Voronješke gubernatorske oblasti i otkrivanje spomen-ploče Crnogorcu Matiji Zmajeviću.

Zmajević, rođen u Perastu 1680. godine, bio je admiral flote Ruske mornarice i član Admiraliteta Carske Rusije.

Knežević je sa poslanikom Andrijom Mandićem od početka godine boravio u Moskvi i Čečeniji. Upravo su se zbog čestih putovanja u Rusiju Knežević i Mandić našli na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa navodnim pokušajem državnog udara 16. oktobra. “Okrivljeni Mandić i Knežević zajedno su provodili vrijeme i putovali u Moskvu, pri čemu ne postoji nijedan racionalan razlog koji bi objasnio broj odlazaka na tu destinaciju, ukoliko nije u cilju dogovora oko realizacije kriminalnog plana”, stoji u optužnici.

Bonus video: