DPS Herceg Novi: Izgradićemo Dom za stare sa 75 mjesta, rekonstruisaćemo teniske i fudbalske terene

"Aktivnim mjerama stimulisaćemo zapošljavanje najosjetljivijih grupa. Gdje god to bude moguće, izgradićemo pristupne rampe. Prilagodićemo sadržaje lokalne zajednice osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Obogatićemo sadržaje "Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju", poručeno je iz DPS Herceg Novi.
143 pregleda 15 komentar(a)
herceg novi, Foto: Slavica Kosić
herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.05.2017. 17:29h

U oblasti socijalne politke naš cilj je povećati harmoniju življenja u Herceg Novom, saopšteno je danas iz DPS Herceg Novi.

"Vodićemo socijalnu politiku koja će garantovati penzionerima da neće biti isključeni iz društva, osiromašeni ili marginalizovani. Riješićemo stambeno pitanje po povoljnijim uslovima za 75 penzionera. Osiguraćemo besplatnu pomoć u kući svim osobama kojima to bude potrebno. Izgradićemo "Dom za stare” sa 75 mjesta. Aktivnim mjerama stimulisaćemo zapošljavanje najosjetljivijih grupa. Gdje god to bude moguće, izgradićemo pristupne rampe. Prilagodićemo sadržaje lokalne zajednice osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Obogatićemo sadržaje "Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju", poručeno je iz DPS Herceg Novi.

Iz te partije su dodali da je u oblasti sporta njihov cilj poboljšati uslove za razvoj sportskih disciplina prepoznatljivih za Herceg Novi.

"Izgradićemo nove i rekonstruisati postojeće sportske terene u svim mjesnim zajednicama. Obezbijedićemo uslove za unapređenje trenažnog procesa svih nacionalnih plivačkih i vaterpolo selekcija, i organizacije velikih međunarodnih takmičenja. U Sportskom centru "Igalo" izvršićemo rekonstrukciju poda u dvorani i rekonstruisati postojeće teniske terene. Rekonstruisaćemo fudbalske terene u Igalu i Zelenici, a na jednom fudbalskom terenu postaviti reflektore", kazali su iz DPS Herceg Novi.

Kazali su i da njihov izborni program sadrži 16 tačaka.

"Do sada smo predstavili konkretne predloge za rješavanje problema mladih, zapošljavanja, dinamičnijeg ekonomskog razvoja, razvoja preduzetništva, turizma, poljoprivrede, kreditiranja, rješavanja problema u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, razvoja komunalne infrastrukture, rada lokalne samouprave, planiranja prostora i dobrosusjedskih odnosa. Danas predstavljamo još dvije oblasti: socijalnu politiku i sport. Izborni program je naš javni ugovor sa građanima. Pobjedom Deokratske partije socijalista na izborima stvaraju se uslovi za realizaciju Izbornog programa", zaključuje se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Bonus video: