Opština Kolašin: Šuković za nekoliko minuta točio po više stotina eura

"Očigledno nekome je u interesu da kontinuirano prenosi laži predsjednice Opštine Željke Vuksanović”, kazao je Šuković "Vijestima"
283 pregleda 38 komentar(a)
Mile Šuković, Foto: Dragana Šćepanović
Mile Šuković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.04.2017. 09:34h

Mile Šuković bivši predsjednike Skupštine opštine Kolašin je, plaćajući opštinskom platnom karticom, u više navrata, na pumpama Lukoil Montenegro i Jugopetrol Kotor, u roku od par minuta, sipao goriva u vrijednosti od nekoliko stotina eura. To piše na sajtu Opštine Kolašin, u rubrici “Javni ili lični interes?”

“Za 1 minut i 57 sekundi , 14. oktobra 2010. godine sipao je pet puta gorivo u ukupnoj vrijednosti od 248 eura. Dest dana kasnije, za 3 minuta i 10 sekundi sipao šest puta gorivo u ukupnoj vrijednosti od 400 eura. 29. septembra 2010. za 7 minuta i 52 sekunde sipao pet puta gorivo u ukupnoj vrijednosti od 769 eura”, piše na sajtu Opštine.

Za 15 minuta, Šuković, kako se vidi iz opštinske platne kartice, 23. septembra prije sedam godina, bivši šef lokalnog parlemnta sipao je devet puta gorivo u u vrijednosti od 376 eura. U julu 2008. godine, samo za za 1 minut i 48 sekundi pet puta je točio gorivo i sa opštinske platne kartice potrošio 300 eura … Osim za plaćanje goriva, kartica je korišćena i za trgovinu u optičarskoj rardnji “Diopta 7” na Novom Beogradu gdje je dana 28. februara 2008. godine godine u dvije transkacije potrošeno ukupno 408.19 eura. Kartica je korištena i za trgovinu u “Delta City” marketu gdje je istog dana potrošeno 100.95 eura. Da li je službeni automobil predsjednika Skupštine mogao da u ovako kratkom periodu primi ovolike količine goriva kao i da li je rad u javnom interesu trgovina opštinskom platnom karticom po Novom Beogradu procijeniće građani Kolašina”, piše u rubrici “Javni ili lični interes?”

Šuković je kazao “Vijestima” da nije tačno da je za svoje potrebe sipao gorivo, već za rad građevinskih mašina na teritoriji opštine.

“Da ima istraživačkih novinara, koji ma je stalo do istine, jednom bi bar otišli na te pumpe i, u razgovoru za ljudima tamo zaposlenim, lako se uvjerili da niti ja niti jedan tadašnji funkcioner nije za sebe sipao gorivo. Koristili smo kartice da se plati gorivo za rad građevinskih mašina na brojnim ingrastrukturnim projektima, koji su u to vrijeme realizovani. Međutim, očigledno nekome je u interesu da kontinuirano prenosi laži predsjednice Opštine Željke Vuksanović”, rekao je on.

Prema njegovim riječima “svakome prosječne inteligencije jasno je o čemu je riječ, te da te količine goriva nijesu korištene za putničke automobile. Bivši predsjednik SO je kazao i da “je bivša vlast, za razliku od sadašnje nešto radila i gradila”.

Šuković je prvi čovjek Grupe birača, ranije Grupe građana, koja je od 2006. do 2014. godine, bila u vladajućoj koliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Bonus video: