Dajković: Temelji političke krize su nelegitimni predsjednik, krnji parlament i neregularna Vlada

Dajković je istakao i podijeljenost društva oko NATO pitanja, a koje vlast dodatno produbljuje svojim izbjegavanjem jedinog demokratskog mehanizma odlučivanja - referenduma
128 pregleda 6 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Demos
Vladislav Dajković, Foto: Demos
Ažurirano: 28.04.2017. 14:00h

Član Izvršnog odbora Demosa Vladislav Dajković posljednjih dana boravi u Stokholmu na konferenciji "Freedom and Responsibility" organizovanoj od strane Švedskog instituta za ekonomsku tranziciju (SITE) i Savjeta Evrope.

Dajković je u uvodnom izlaganju upoznao učesnike sa političkom krizom u Crnoj Gori, koja se, kako je naveo, temelji na tri stuba: neustavnom i nelegitimnom predsjedniku koji "mijenja stavove od izbora do izbora", krnjem parlamentu zbog kontinuiranog bojkota opozicije, i neregularne Vlade nastale kao proizvod sumnjivih izbora održanih na dan proglašenog državnog udara.

Dajković je istakao i podijeljenost društva oko NATO pitanja, a koje vlast dodatno produbljuje svojim izbjegavanjem jedinog demokratskog mehanizma odlučivanja - referenduma.

Takođe, naglasio je da je u programu DEMOS-a, partije koje predstavlja, zapisano da se o pitanju ulaska u NATO može odlučiti samo na fer i demokratskom referendumu.

Dajković se tom prilikom sastao i razmijenio mišljenja sa više učesnika međunarodnog foruma Sapere Aude koji svake godine okuplja mlade političare iz Evrope na različitim destinacijama.

Bonus video: