Kentera: Istorijski dan za zapadno orijentisanu Crnu Goru

"Ovo je ujedno i poruka onima koji su do sada pokušavali da zaustave našu državu na njenom putu ka NATO-u i sjutra ka EU, da treba da dignu ruke od toga, jer je ovo za njih izgubljena bitka"
0 komentar(a)
Savo Kentera, Foto: Luka Zeković
Savo Kentera, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.04.2017. 10:23h

Predsjednik Atlanskog saveza Crne Gore Savo Kentera ocjenjuje da je danas istorijski dan za Crnu Goru.

"Danas se piše istorija nove, moderne, savremene i demokratske države, koja je zapadno orjentisana. Nadam se da će Crna Gora početi da usvaja zapadne civilizacijske vrijednosti kojima smo i težili svo ovo vrijeme. Usvajanjem rezolucije na Cetinju, Crna Gora pokazuje da želi da pripada zapadnom svijetu, da želi da pripada najmoćnijim i najbogatijim državama i da se bori za iste vrijednosti za koje se bori čitava Evropa, a to su vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i sloboda, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i sve ono na čemu se zasniva demokratija u najširem smislu", navodi Kentera.

Dodaje da je ovo i poruka za one koji ppkušavaju da zaustave put Crne Gore kao NATO.

"Ovo je ujedno i poruka onima koji su do sada pokušavali da zaustave našu državu na njenom putu ka NATO-u i sjutra ka EU, da treba da dignu ruke od toga, jer je ovo za njih izgubljena bitka. Treba da se pomire sa činjenicom da Crna Gora jeste članica NATO-a i da treba da gaje prave vrijednosti. Vjerujem da će veliki broj onih koji u ovom momentu možda nijesu za to da postanemo dio NATO alijanse, u narednom periodu to prihvatiti kao realnost i kao činjenicu da Crna Gora jeste dio zapada, te da se treba posvetiti nekim drugim, ključnim pitanjima kako bi život svih građana u Crnoj Gori bio boljii", zaključuje Kentera.

Bonus video: