DPS Herceg Novi: Skratićemo liste čekanja, nabavićemo medicinske aparature...

Obećavaju da će uz podršku resornog ministarstva, u potpunosti integrisati Opštu bolnicu Meljine u sistem javnog zdravstva
71 pregleda 10 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.04.2017. 10:01h

DPS Herceg Novi podsjeća da njihov izborni program sadrži 16 tačaka i da su do sada predstavili konkretne predloge za rješavanje problema mladih, zapošljavanja, dinamičnijeg ekonomskog razvoja, razvoja preduzetništva, turizma, poljoprivrede, rješavanje pitanja komunalne infrastrukture i efikasnijeg rada lokalne samouprave.

Danas u fokus stavljaju zdravstvo i obrazovanje.

"U oblasti zdravstva konkretnim mjerama povećati zadovoljstvo građana kvalitetom zdravstvene zaštite. Podićićemo nivo dopstupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga na primarnom i sekundarnom nivou za sve građane Herceg Novog. Skratićemo liste čekanja za pojedine dijagnostičke procedure. Proširićemo dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom. Nabavkom nedostajuće medicinske aparature (ergometrija, Holter EKG, Holter TA) kompletiraćemo kardiološku dijagnostiku. Skratićemo period čekanja dijagnostike. Poboljšaćemo brigu i medicinski nadzor starijih sugrađana", navode iz OO DPS Herceg Novi.

Obećavaju da će uz podršku resornog ministarstva, u potpunosti integrisati Opštu bolnicu Meljine u sistem javnog zdravstva.

"Napravićemo respektabilni Regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, koji građani Herceg Novog i zaslužuju. Omogućićemo edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i time obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost. Korak po korak, razvijaćemo zdravstveni turizam na svim nivoima i u svim medicinskim ustanovama u Herceg Novom. Omogućićemo adekvatan prilaz u svim medicinskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Kroz saradnju sa Vladom Crne Gore uskladićemo potrebe građana, turista i vremena u kojem živimo sa strategijom razvoja zdravstva Crne Gore. Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u hercegnovskom zdravstvu", kazali su iz DPS Herceg Novi.

Iz te partije tvrde da im je cilj u oblasti obrazovanja da obrazovne programe prilagode razvojnim potrebama Herceg Novog.

"U saradnji sa Vladom Crne Gore i univerzitetima, nastojaćemo da uskladimo obrazovni sistem sa potrebama grada i vremena u kojem živimo. Obezbijedićemo stipendije za nedostajuće kadrove. Izgradićemo novu osnovnu školu u Igalu I, u saradnji sa Vladom Crne Gore, nastaviti rekonstrukciju škole "Milan Vuković" na Savini. Uredićemo školska dvorišta u svim školama. Izgradićemo dva nova vrtića. Infrastrukturnim ulaganjima u trotoare, staze, parking prostor, podzide, itd. povećaćemo sigurnost djece i olakšati pristup školama i vrtićima", obećavaju iz OO DPS Herceg Novi .

Bonus video: