SNP: Na prvom mjestu briga o interesima mještana Luštice

“Na prvom mjestu mora biti briga o interesima mještana Luštice, a ne Vlade Crne Gore. Rješavanje svakodnevnih potreba mještana Luštice i borba za sva njihova prava, te zaštita tog poluostrva kao sigurnog područja za investicije moraju biti prioritet”
2 komentar(a)
Luštica, Foto: Slavica Kosić
Luštica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.04.2017. 16:30h

Kandidat sa liste „SNP-Herceg Novi-mr Danijela Đurović-Ustani i pobijedi-Samo za Novi“ Jovan Moric istakao je 10 konkretnih predloga za Lušticu, čija će realizacija, uvjeren je, podići kvalitet života svih mještana.

“Luštica je prostor sa najvećim razvojnim potencijalom ne samo u Herceg Novom, već i u Crnoj Gori. Vrijeme je da se Novi okrene sebi i rješava konkretne probleme mještana Luštice, odnosno da se sredstva koja se ubiraju sa tog poluostrva ulažu u unapređenje njegove saobraćajne i komunalnu infrastrukture”, ustvrdio je Moric.

Zato predlaže, sanaciju postojeće putne infrastrukture; rješavanje pitanja vodosnabdijevanja poluostrva Luštica; rješavanje pitanja javne rasvjete; osnivanje Agencije za razvoj Luštice, postavljanje zaštitnih ograda za kontejnere i uklanjanje divljih deponija; Sanacija pristaništa, kao i proširenje-uređenje šetališta na Žanjicama; Sanacija pristaništa na Rose, te izgradnja komunalnih vezova za mještane i uređenje šetališta; postavljanje turističke signalizacije i otvaranje turist-biroa na Žanjice i Rose; uvođenje dodatne đačke autobuske linije za Kotor i Zasaditi 10.000 stabala masline u naredne 4 godine.

“Na prvom mjestu mora biti briga o interesima mještana Luštice, a ne Vlade Crne Gore. Rješavanje svakodnevnih potreba mještana Luštice i borba za sva njihova prava, te zaštita tog poluostrva kao sigurnog područja za investicije moraju biti prioritet”, poručio je Jovan Moric.

Bonus video: