Demokrate: Tadašnja i sadašnja vlast crne Gore nije obavijestila građane pred NATO agresiju na Murino

"Nedužni civili koji su izgubili život svoju su žrtvu položili vlastima koje su i tada kao i danas bile strahovito bezobzirne prema svojim građanima do granica nemara za gole ljudske živote"
269 pregleda 9 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Murino, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Murino, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.04.2017. 13:21h

Predstavnici Demokratske Crne Gore, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Plav, Marko Vuković, članovi Glavnog odbora Demokrata, Petar Đukić i Veličko Tomović i članovi Opštinskog odbora Demokrata Plav, Spasoje Živaljević i Velibor Tomović odali su danas počast žrtvama NATO bombardovanja u Murini polaganjem vijenca na spomen-česmu na Trgu žrtava NATO bombardovanja u Murini.

"Na ovu varošicu je krajem aprila 1999. palo 17 bombi kojima je usmrćeno šest nedužnih civila, među kojima i troje djece. Tadašnja i sadašnja vlast Crne Gore koja je kontrolisala granicu nije preduzela ono što je bila dužna po Ustavu i zakonu, da obavijesti ili uzbuni građanstvo pred agresiju koja je trebalo da uslijedi nakon najave uzleta NATO aviona. Nedužni civili koji su izgubili život svoju su žrtvu položili vlastima koje su i tada kao i danas bile strahovito bezobzirne prema svojim građanima do granica nemara za gole ljudske živote. Poruka na vijencu Demokrata "Dan koji se ne zaboravlja - Demokrate" jasno izražava odnos Demokrata prema ovom tragičnom datumu i pijetet koji osjećamo prema nevino stradalim civilima i murinskoj djeci. Pamćenje je ono što im dugujemo", puručili su iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: